vain verkossa

Mistä huippuosaajia työvoimapulaan – Solitan ratkaisu

Kuva: Esa Tuominen

Tamperelainen Solita tarvitsee huippuosaajia ja lupaa myös maksaa huipuille kunnon palkan. Solitasta lisää TEK-verkkolehdessä.

lehti.tek.fi/solita

Kuva: Esa Tuominen

Vinssi tukee työnhakua varsinais-Suomessa

Urapurjeen ensimmäinen Vinssi-pienryhmä aloitti Turussa tammikuussa. Lisää ryhmiä ollaan käynnistämässä.

– Vinssissä antoisinta oli tutustua muihin samassa tilanteessa oleviin ja jakaa kokemuksia. Aktiivisesta ryhmästä saa varmasti uutta virtaa omaan työnhakuunsa, sanoo Vinssi-pien­ryhmän vetäjänä nyt toimiva DI Kati Lehtinen, itsekin entinen vinssiläinen.

lehti.tek.fi/vinssi

Kuva Suvi-Tuuli Kankaanpää

Robottikin on vain työkalu

Mihin tekoäly ja robotiikka pystyvät? Ja miten sujuu robottien ja ihmisten välinen yhteistyö ja työnjako?

– Moninaisissa käyttösovelluksissa robotin älykkyys ei ole se relevantein ominaisuus, Älykkyyttä vaaditaan ihmisiltä, jotka antavat asioille merkitykset ja kehittävät teknologiaa meidän kaikkien hyväksi, sanoo Aalto-yliopiston professori Ville Kyrki.

Verkkolehdessä juttu Tieteen päiviltä.

lehti.tek.fi/robotit

Kuva Joel Karppanen

LUKIJAPALAUTE

"Revin irti kiinnostavat jutut ja skannaan ne talteen."

Lukijapalaute, TEK 5/2016

viime TEK-lehdestä tuli palautetta tavallista niukemmin. Ainoa vapaamuotoinen palaute oli kuitenkin toimitukselle iloinen yllätys. Kahden teekkarin äiti kiitteli lehden juttuja ja kertoi jopa skannanneensa vuosien varrella parhaat palat talteen.

Korkeimmat arvosanat saivat tieteen maailmaan sijoittuneet jutut Tiedehuiput eivät synny sattumalta sekä Tie tohtoriksi -sarjan Bakteeri syö jätteen polttoaineeksi. Kolmanneksi sijoittui työelämään ja työmarkkina­toimintaan keskittynyt artikkeli Joustot ja luottamus käyvät käsi kädessä.

Luetuin juttu oli Tekniikan ihme -sarjan Maailman autonomisin ajopeli. Paljon kiinnostusta herätti myös artikkeli Työstä on tärkeää saada palautetta, sen oli lukenut tai selannut 81,5 prosenttia vastanneista.

Kirsti Levander

Anna palautetta lehdestä ja voita aktiivisuusranneke!

Vastaa kyselyyn osoitteessa www.tek.fi/lukijapalaute

Samalla voit ehdottaa lehdessä käsiteltäviä aiheita tai vakiopalstoille haastateltavia henkilöitä.

Jaa artikkeli