AJASSA

Etsitkö kesätöitä?

Kuva Helena Hagberg

Opiskelijat. Teekkarin työkirjan uusilta verkkosivuilta www.teekkarintyokirja.fi löydät työkaluja työnhakusi tueksi. Lue, mistä työpaikkoja kannattaa etsiä. Viilaa työnhaun materiaalit, kuten CV ja hakemus, kuntoon. Työkirjan avulla valmistaudut myös työhaastatteluun ja työsopimuksen tekemiseen.

Painettu Teekkarin työkirja 2018 lanseerattiin tekniikan alan kampuksilla joulukuussa. Voit hakea sen yliopistosi ura- ja työelämäpalveluista.

Löydät tekniikan ja matemaattis-luonnontieteellisen alan opiskelijoille suunnattuja työpaikkailmoituksia kätevimmin Teekkarin työkirjan Facebook-ryhmästä. Työnantajat ilmoittavat ryhmässä kesä-, harjoittelu-, trainee- ja lopputyöpaikoista: www.facebook.com/groups/teekkarintyokirja

Moniko TEKin opiskelijajäsen työskenteli viime kesänä? Miten TEK tukee opiskelijaa työelämässä? Lue aiheesta lisää Teekkarit.fi-sivuston Työelämä-osiosta: www.teekkarit.fi/tyo­elama ×

Katariina Rönnqvist

Uudet tykit kampuksille

 

Pekka Pirkola

Vesa Taskinen

Vesa Taskinen

Pontus Lindroos

Uula Ranta

Kimi Översti

Nimitykset. TEKin opiskelijatoiminnan moottorit kampuksilla ovat tykit eli
opiskelijayhdyshenkilöt. Tykin hihaan kannattaa tarrata esimerkiksi edunvalvontaan, työttömyysturvaan, työelämän pulmiin ja TEKiin liittyvissä asioissa.

Otaniemen opiskelijayhdyshenkilönä aloittaa Pekka "Pege" Pirkola, neljännen vuoden kemiantekniikan opiskelija Aalto-yliopistossa. Tänä vuonna hän toimii myös Metallikerhon puheenjohtajana.

Tampereen uusi tykki on rakennustekniikan opiskelija Vesa ”Vesseli” Taskinen. Vesa on ollut aktiivisesti mukana opiskelijatoiminnassa kerhoissa ja killassa, muun muassa tekemässä laulukirja Rasputinia ja Jäynäkisaa.

Turun tykkinä TEKille ja TFiF:lle aloittaa Pontus Lindroos, kemiantekniikan opiskelija Åbo Akademista. Pontus on aikaisemmin ahkeroinut puheenjohtajana Åbo Akademin ylioppilaskunnassa sekä ÅA:n kemian- ja kemiantekniikan opiskelijoiden yhdistys Kemistklubbenin hallituksen jäsenenä.

Tietoteekkari Uula "Runtu" Ranta on toiminut Oulun Tietoteekkarit ry:n puheenjohtajana ja TEKin kiltayhdyshenkilönä. TEKin tultua kiltahommissa tutuksi on Oulun opiskelijayhdyshenkilön tehtävä luonnollinen jatko aktiiviuralle.

Kimi Översti toimi viime vuoden tuotantotalouden TEK-­kiltayhdyshenkilönä ja aloittaa nyt Lappeenrannan opiskelijayhdys­henkilönä. Kimi on suojellut kulttuuria useamman vuoden PoWin hallituksessa, nykyisin puheenjohtajana. Luottamustoimien lisäksi kyykkä on Kimin sydäntä lähellä.

Vaasan tykkinä jatkaa Otto Piilonen. ×

Jussi Nousiainen

Kuva MONI

Ostin vuonna 2010 Teekkarikylässä kaverilta yhden oluen 100 bitcoinilla. Oluen arvo olisi nykyään 1,5 miljoonaa euroa.

Martti Malmi

Ohjelmoija ja bitcoin-pioneeri Kauppalehdessä 18.12.2017

Jaa artikkeli