AJASSA

Haku PoDoCo-ohjelmaan käynnissä

Kuva Gatty Images

Työelämä. Post Docs in Companies eli PoDoCo-ohjelma saattaa yhteen yksityisen sektorin työnantajat ja vastavalmistuneet tai pian valmistumassa olevat tohtorit. Ideana on hyödyttää molempia.

Ohjelmassa tohtori tekee säätiörahoitteisesti avointa perustutkimusta yrityksen kannalta relevantista ongelmasta. Sitten yritys palkkaa tohtorin, joka kohdistaa tutkimuksensa kyseisen yrityksen ongelmakenttään. Yritys saa tuoretta tietoa ja osaamista käyttöönsä, tohtori puolestaan konkreettista työkokemusta. Ohjelma kestää 1–2 vuotta ja sen päätyttyä yritys ja tohtorit voivat päättää, jatkavatko he yhteistyötä.

PoDoCon kevään hakukierros on käynnissä 15.4. saakka. Ohjelmaan hakevien yritysten tai tohtoreiden alaa ei ole rajoitettu. PoDoCo-ohjelman idean kehitti professori Yrjö Neuvo. ×

Katariina Rönnqvist

Luelisää ja hae 15.4. mennessä: www.podoco.fi

Tiedätkö mitä alallasi tienataan?

Kuva Gatty Images

Jäsenpalvelut. TEKin sivuille on päivitetty uusimmat palkkatiedot. Voit tarkastella palkkoja koulutusalan, toimiaseman tai työskentelysektorin mukaan.

Palkkanosturi-palvelun avulla puolestaan tarkistat kätevästi palkkatasosi suhteessa muihin tekniikan alan asiantuntijoihin ja haarukoit sopivan palkkatoiveen uutta tehtävää varten.

TEKin asiantuntijat antavat TEKin jäsenille myös henkilökohtaista palkkaneuvontaa sähköpostitse palkat@tek.fi tai puhelimitse (09) 229 121. ×

Aku Karjalainen

Lue lisää: www.tek.fi/palkat

TEKin jäsenyys päihittää pelkän kassan 6-0

Heikki Kauppi

Blogi. Media tykkää kohkata tasaisin väliajoin työttömyyskassojen jäsenyyksistä. TEKin toiminnanjohtaja Heikki Kauppi kurkisti pintakuohuja syvemmälle ja antoi Excelin puhua. Puntariin laitettiin palvelut ja edut.

Selvä pelihän se oli. TEKin jäsenyys tarjoaa sellaisen turvaverkon, joka kantaa uran kaikissa vaiheissa. Pelkkä työttömyyskassan jäsenyys ei riitä, Kauppi kirjoittaa TEKin blogissa. ×

Aku Karjalainen

Lue lisää: www.tek.fi/TEK-kassa-­vertailu

Tärkeämpää olisi sanoa suoraan, minkälaisista tehtävistä pitää ja mikä itseä motivoi.

Johanna Kurki

F-Securen globaalista rekrytoinnista vastaava Johanna Kurki neuvoo työelämän vasta-alkajia. HS 18.3.2018.

Jaa artikkeli