INTOHIMONI

FLOB treenaa Otahallissa.

– Mailan kanssa tulee välillä näpräiltyä! Varsinkin, jos peli ei suju, ruvetaan katsomaan, että mikäs lavassa on vikana, Mikko Vähä-Vahe kertoo.

Pihasählystä MM-kentille

Miten innostuit salibandysta?

Urheilu on kiinnostanut aina! Aluksi lajini oli futis, pihasählyä pelasin veljieni kanssa. Lähdin heidän perässään myös Hangon paikalliseen salibandyseuraan. Innostuin tosissaan, kun pääsin 2011 pelaamaan USA:n maajoukkueeseen salibandya. Kun sain opiskelupaikan Otaniemestä, aloin etsiä uutta joukkuetta. Tiesin teekkarijengi FLOBin, mutta se pelasi 3. divarissa – halusin kovemmalle tasolle. Vasta kun hävisimme karsinnoissa FLOBille ja se nousi 2. divariin, olin valmis vaihtamaan itsekin FLOBiin.

Nyt olen täysin hurahtanut lajiin! Meillä on kahdet treenit ja yksi peli viikossa. Lisäksi käyn katsomassa muiden matseja ja seuraan liigaa.

Minkälainen pelaaja olet?

Olen aika puolustava puolustaja. Tekniikka ei ole vahvuuteni, mutta olen liikkuva, nopea ja hyväkuntoinen. Hirveästi tehoja ei synny, mutta olen hyvä joukkuepelaaja.

Mikä lajissa on parasta?

Joukkueaspekti ja nopeus. Tämä on nopein pallopeli mitä on! Tilanteita tulee, maaleja syntyy ja virheitä sattuu, mutta yksi virhe ei ratkaise peliä.

Kerro ikimuistoisin salibandy-hetkesi.

MM-kisoissa 2016 pelasin USA:n tiimissä Kanadaa vastaan. Voittaja pääsisi kesällä 2017 pelaamaan World Gamesiin Puolaan. Voitimme 1–0, mikä on harvinainen tulos tässä lajissa – yleensä maaleja tulee paljon enemmän. Se hetki kentällä, kun saimme pidettyä nolla­pelin, oli uskomattoman hyvä. Puolassa tuli pahasti turpaan, mutta opiskelijalle on mahtava kokemus päästä luentosaleista maailmanluokan peleihin. ×

FLOB treenaa Otahallissa.

– Mailan kanssa tulee välillä näpräiltyä! Varsinkin, jos peli ei suju, ruvetaan katsomaan, että mikäs lavassa on vikana, Mikko Vähä-Vahe kertoo.

Mikko Vähä-Vahe

× Opiskelee tuotantotaloutta 5. vuotta Aalto-yliopistossa.

× Salibandyseura Otaonnela Floorballin eli FLOBin hallituksen jäsen ja miesten edustusjoukkueen jouk- kueenjohtaja. Joukkue pelaa Suomen Salibandyliiton miesten II-divisioonassa.

× Suomen ja Yhdysvaltojen kansalainen. Pelaa salibandya FLOBin lisäksi Yhdysvaltojen maajoukkueessa.

Jaa artikkeli