AJASSA

Nuoret osaajat palkittiin

Kuva: Jari Härkönen

Kuva: Jari Härkönen

Nuoret. Lasten ja nuorten tiede- ja teknologiakilpailun Tutki-Kokeile-Kehitä finaali kisattiin maaliskuun lopussa. TuKoKen järjestävät TEK ja Kehittämiskeskus Opinkirjo.

Lukiolaissarjan voitto jaettiin kahden kesken: Stefan Rua tutki geenisekvensointidataa ja Barry Owiti jonoteoriaa (kuvassa Rua ja Owiti). He edustavat Suomea syksyllä EUCYS-kilpailussa.

3.–9. luokkalaisten sarjan voitti Miro Vesterinen ja Sami Gunasekara laajalla saunatutkimuksella. Lisäksi jaettiin useita erikois- ja tunnustuspalkintoja, esi- ja alkuopetuksen sarjan palkinnot sekä edustusmatkoja kansainvälisiin tapahtumiin.

TuKoKe-kilpailun stipendirahaston avulla kuka tahansa voi tukea nuoria tutkijoita ja keksijöitä. Rahaston varat käytetään oppilasstipendeihin. ×

Katariina Rönnqvist

Lue lisää ja katso videoita TuKoKe-finaalista: lehti.tek.fi/tukoke17

Eemil Rintala ja Aukusti Parikka kehittivät Työturvallisuus-sovelluksen: lehti.tek.fi/tukoke_turvallisuus

Tutustu stipendirahastoon: www.opinkirjo.fi/fi/opettajat_ja_ohjaajat/tiedekasvatus/tutki-kokeile-kehita

Markkinointi­henkisintä insinööriä haetaan taas

Palkinnot. Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL järjestää neljännen kerran Suomen markkinointihenkisin insinööri -kilpailun. Palkintona on 10 000 euroa.

Kilpailussa palkitaan insinööri, joka on innovatiivisesti ja tuloksellisesti yhdistänyt teknologia- ja markkinointiosaamista yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä tai käynnistänyt uutta liiketoimintaa. Kilpailuun voivat osallistua kaikki diplomi-insinöörit ja insinöörit, ja siihen voi myös ilmiantaa työtovereitaan tai tuttaviaan.

Kilpailu on avoinna 1.6.–30.9., ja voittaja julkistetaan Teknologiateollisuuden tapahtumassa 15.11. ×

Aku Karjalainen

Lisätietoa: www.markinssi.fi

Anna oma osaamisesi kasvuyritysten käyttöön

Yrittäjyys. TEK on mukana kasvuyrityksen sparrausohjelmassa Kasvun Osaajissa, jossa kasvaville yrityksille etsitään sparraajia. Onko sinulla kokemusta viennistä? Osaatko lanseerata tuotteita tai palveluja? Tiedätkö, miten päästään uusille markkinoille?

Nyt osaamisellesi on kysyntää. Kasvun Osaajat ohjelman energia-alan päivä järjestetään Espoossa 13.6. Tule mukaan kuuntelemaan mielenkiintoisten energia-alan kasvuyritysten pitchauksia ja alustuksia. ×

Kirsti Levander

Lisätietoa: www.tek.fi/kasvun-osaajat

”Korkea järjestäytymisaste antaa laumasuojaa työelämässä, samoin kuin korkea rokotusaste suojaa taudeilta. Uhkana on vanhojen vitsausten paluu.”


Tiina Henry-Biabaud

TEKin markkinointisuunnittelija TEKin blogissa 10.5.

”Johtavat päättäjät

pitäisi passittaa

tekoälyn maanpuolustus-

kurssille.”

Risto Siilasmaa

Teknologiateollisuuden ja Nokian

hallitusten puheenjohtaja

Tech Day Finland 2017 -tapahtumassa 5.4.

Pia Kåll aloittanut TFiFin puheenjohtajana

Nimitykset. DI Pia Kåll aloitti ruotsinkielisen sisarjärjestömme TFiFin puheenjohtajana vuoden alussa. Capman Buyoutissa partnerina työskentelevä espoolainen Kåll haluaa kehittää TFiFiä järjestönä, jonka tuntevat omakseen niin palkansaaja-asemassa olevat kuin yrittäjätkin.

Tuore puheenjohtaja haluaa pitää mukana nuoret ja seniorit. TFiFin puheenjohtajakausi on kolmivuotinen. ×

Kirsti Levander

Jaa artikkeli