AJASSA

Haluatko tilata TEKin jäsenkalenterin?

Jäsenedut. TEKin kalenteri on maksuton, mutta erikseen tilattava jäsenetu. Valittavissa on perinteinen taskukalenteri tai Pomo ja Väisänen -huumorilla kuvitettu seinäkalenteri.

Jos tilasit kalenterin kuluvalle vuodelle, tilauksesi jatkuu automaattisesti, kunnes itse peruutat tai muutat kalenterivalintaasi. Ilmoitathan muutoksesta painoaikataulujen vuoksi toukokuun loppuun mennessä. ×

Aku Karjalainen

Lisätietoa ja kalenterien tilaus: www.tek.fi/kalenteri

Oletko kesätöissä? – Liity IAET-kassaan

Opiskelijat. Turvaa tulevaisuutesi työttömyyden varalta jo opiskeluaikana liittymällä työttömyyskassaan. Se on mahdollista heti, kun olet palkallisessa työsuhteessa, kuten kesätöissä.

Työssäoloehto alkaa kertyä IAET-kassaan liittymishetkestä. Jo muutama kesätyö ja työsuhteessa tehty diplomityö täyttävät työssäoloehdon. Työn voi siis kerätä pätkissä, sitä ei tarvitse tehdä yhteen putkeen. Sen ei myöskään tarvitse olla oman ammattialan työtä. ×

Aku Karjalainen

Lisätietoa: www.tek.fi/toissa-opiskelijana

Laita kroppa ja nuppi kuntoon

Työhyvinvointi. Onko olosi väsynyt? Etkö jaksa harrastaa?

Työterveyslaitoksen uusi Nyt laitetaan kroppa ja nuppi kuntoon -verkkosivusto tukee elämäntapamuutoksen toteuttamista. Sivustolta löytyy harjoituksia, testejä ja kuntolaskuri, joilla on helppo lähteä muutoksessa liikkeelle. ×

Aku Karjalainen

Lisätietoa: www.ttl.fi/kroppa-ja-nuppi-kuntoon

KAUTE-säätiön kampanjalla yli 200 000 euroa tutkimukseen

Apurahat. KAUTE-säätiön 60-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetty varainhankintakampanja tuotti yhteensä yli 200 000 euroa. TEK lahjoitti kampanjaan 60 000 euroa.

Varainhankintakampanjan tuotto jaetaan apurahoina digitalisaatiota tarkasteleville väitöskirja- ja postdoc-tutkijoille. #Tulenkantajat-apurahahaussa etsittiin rohkeita tutkimusavauksia ja tutkijoita, joilla on halu muuttaa Suomea ja viestiä aktiivisesti hankkeestaan.

KAUTE-säätiön hallitus myönsi 30 000 euron tutkimusapurahan DI Kimmo Karhulle (Avoimen alustan lisenssi), TkT Rita Lavikalle (Teollisen talonrakentamisen digitalisointi) ja KTT Joni Salmiselle (Algoritmien valta. Neutraalius ja puolueellisuus koneellisessa päätöksenteossa).

Lisäksi hallitus päätti myöntää yleisöäänestyksessä eniten ääniä saaneelle KM, FM Einari Kurviselle 10 000 euron apurahan hankkeeseen Matematiikan adaptiivinen sähköinen opintopolku. ×

Aku Karjalainen

Katso finalistien videot Youtube-kanavalla KAUTEFoundation.

TEK mukana perustamassa Tampere3-yliopistosäätiötä

Koulutus. Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat Tampere3-yhteistyössä uuden korkeakoulukonsernin.

Uuden yliopistosäätiön perustajajäsenet kokoontuivat Tampereen Raatihuoneelle huhtikuun puolivälissä säätiön perustamisen allekirjoitustilaisuuteen. TEK on yliopistosäätiön perustajajäsen.

Tulevassa korkeakoulussa kohtaavat talouden, tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimus ja opetus. Säätiö toimii tulevan yliopistoyhteisön taustaorganisaationa ja sillä on merkittävä tehtävä uuden yliopiston perustamisessa.

TEKin edustajina säätiön perustamisasiakirjan allekirjoittivat hallituksen puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström ja varapuheenjohtaja Mika Uusi-Pietilä. ×

Aku Karjalainen

Lue koko artikkeli: lehti.tek.fi/tampere3

Jaa artikkeli