AJASSA

Suomi scifi-kartalle

TEKin jäsenenä saat alennusta Worldconin pääsylipuista: www.tek.fi/worldcon

Jäsenedut. Helsingissä järjestetään 9.–13. elokuuta yksi maailman suurimmista ja arvostetuimmista science fictioniin ja fantasiaan keskittyvistä tapahtumista. Worldconin saaminen Helsinkiin on iso juttu.

Kaikki lähti siitä, kun Eemeli Aro osallistui Worldconiin Chicagossa vuonna 2012. Siellä hänet innostettiin hakemaan tapahtumaa Helsinkiin.

– Eemeli soitti minulle Chicagosta. Pidin ideaa melko päättömänä ja epätodennäköisenä. Toisaalta ajattelin, että Worldconin saaminen Suomeen olisi hyvä tapa tuoda Suomea ja suomalaista harrastustoimintaa esille maailman scifi-faneille, kertoo Jukka Halme, joka toimii Helsingin Worldconin järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Worldcon järjestetään vuosittain, nyt 75. kerran. Järjestämisvastuusta käydään kova kilpailu – pärjätäkseen täytyy kampanjoida onnistuneesti.

– Worldconin saaminen Helsinkiin on luottamuksen osoitus suomalaisille scifi-faneille, sanoo Helsingin Worldconin taloudesta vastaava Pasi Vihinen.

Vihinen ja Halme ovat järjestäneet kansallista Finncon-tapahtumaa, mutta nyt kierroksia lisätään. Luvassa on viisi päivää ohjelmaa; paneelikeskusteluja, näyttelyitä, juhlia, myyntipöytiä sekä tapahtumia, kuten pukukilpailu ja elokuvasarja Orionissa. Lisäksi tapahtumassa jaetaan Hugo-palkinnot.

Worldconissa on esillä scifi- ja fantasiakirjallisuuden lisäksi sarjakuvia, elokuvia ja muuta taidetta – sekä niiden tekijöitä. Varsinaisten kunniavieraiden lisäksi Worldconiin saapuu toistasataa kirjailijaa, taiteilijaa ja muuta alan merkkihenkilöä. Vihisen mukaan tekijävieraat ovat olennaista, mutta tärkeää on myös fanien ja harrastajien mahdollisuus tavata toisiaan.

Tapahtuma järjestetään täysin vapaaehtoisvoimin. Se haastaa, mutta on myös antoisaa.

– Parasta Worldconin järjestämisessä on kansainvälisyys ja yhteisöllisyys. Helsingin Worldconista tulee mahtava tapahtuma, jossa on huikeita spektaakkeleita sekä vanhoja ja uusia ystäviä. Odotan elämystä, joka ei koskaan unohdu, Halme sanoo. ×

Tutustu tapahtumaan: www.worldcon.fi

TEKin jäsenenä saat alennusta Worldconin pääsylipuista: www.tek.fi/worldcon

Menot

Lukuisia lisä­tapahtumia ja etuja jäsenille verkossa.

www.tek.fi/tapahtumat

Ensimmäisen työntekijän rekrytointi Yrittäjäwebinaari 6.6.

www.tek.fi/ensimmainen-tyontekija

Ilo irti yrittäjyydestä Helsingissä 7.6.

www.tek.fi/ilo-irti-yrittajyydesta

TEKin keskustelu- tilaisuus SuomiAreenalla Porissa 11.7.

www.tek.fi/Suomiareena-2017

TalentGo – poikkitieteellinen urakehitystapahtuma Helsingissä 29.9.

www.talentgo.fi

Kesällä Tekniikan museoon

Jäsenedut. Tekniikan museo kutsuu perheitä työpajoihin ja Kuninkaankartanonsaaren kierroksille.

TEK tarjoaa jäsenilleen perhelipun (2 aikuista + 3 lasta), työpajan ja jätskit 1.6.–31.8. ×

Aku Karjalainen

Tulosta etulippusi: lehti.tek.fi/tekniikan-museo2017

Jaa artikkeli