AJASSA

Yhdistystoiminnalta odotetaan jatkossakin verkostoitumismahdollisuuksia ja vierailuja kiinnostaviin kohteisiin. Vaasan Teknillinen Seura teki ekskursion Eduskuntataloon.

Ammatilliset yhdistykset pitävät pintansa

Klubien

takahuoneista on siirrytty sosiaaliseen mediaan.

Kirjat. Filosofian tohtori, kauppatieteiden tohtori Johanna Ahopelto tarkastelee Ammatillinen yhdistystoiminta – klubien takahuoneista sosiaaliseen mediaan -tutkimuksessaan koulutustaustaisen yhdistystoiminnan kehitystä, sen tuomaa sosiaalista pääomaa sekä sosiaalisen median vaikutusta perinteiseen yhdistystoimintaan.

Tutkimus on myös yksityiskohtainen kuvaus Vaasan Teknillisen Seuran vuonna 1919 alkaneesta taipaleesta, sillä Ahopelto on valinnut itselleen tutun VTS:n tutkimuksen caseyhdistykseksi; tutkija on toiminut vuosia VTS:ssä ja on tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtaja. Teos sisältääkin runsaasti tietoja yhdistyksen kokouksista ja retkistä, toimijoista ja tavoitteista. Tarinaa siivittävät lukuisat kuvat vuosien varrelta. Yhdistyksen historiasta kiinnostuneille kirja on siis mitä mainiointa luettavaa.

Vastauksena tutkimuskysymykseensä Ahopelto toteaa, että tietyt peruspilarit ovat teknillisen seurojen yhdistystoiminnassa säilyneet samoina vuosikymmenistä toiseen: virkistystoimintaa, verkostoitumista, yritysvierailuja, seminaareja ja vuosijuhlia. Ja pitkälti samaa toivotaan jatkossakin.

Sosiaalisen median vaikutusta tutkija jää pohtimaan. Some tekee osallistumisesta entistä vaivattomampaa, mutta yhdistääkö vai erottaako se jäsenet toisistaan, kun henkilökohtaiset tapaamiset muuttuvat samalla usein tarpeettomiksi? Vai tuoko se yhdistyksen läheisemmäksi myös niille, jotka eivät syystä tai toisesta pääse fyysisesti mukaan tilaisuuksiin?Joka tapauksessa ainakin tieto yhdistysten toiminnasta leviää nyt s-postin, www-sivujen, Facebookin ja Twitterin kautta, nopeasti ja vaivattomasti.

Yhdistysten perinteisistä tilaisuuksista vuosijuhlat saavat Ahopellon mukaan edelleen suuret väkijoukot liikkeelle. Sen sijaan saunailtojen, mentorointi- ja koulutustilaisuuksien, terassi- ja teatteri-iltojen vetovoima näyttää hiipuneen.

Jäsentilaisuuksien puuhaajille Ahopelto neuvoo: Järjestä jäsentilaisuus kiinnostavasta aiheesta kiinnostavassa kohteessa, jonne ei muutoin pääse. Ydinvoimala, vankila, kaupungin edustustilat tai omalla paikkakunnalla luotu innovaatio – ne vetävät väkeä. ×

Julkaisijatiedot ja tilaukset: Ahopelto, Johanna: Ammatillinen yhdistystoiminta – klubien takahuoneista sosiaaliseen mediaan DesNet Books ja TEK 2017. 444 s. Printtijulkaisun (23,85 €, sis. alv ja postituskulut) voi tilata osoitteesta: www.desnetti.fi

Julkaisu on saatavissa myös pdf-muodossa: www.tek.fi/ahopelto

Klubien

takahuoneista on siirrytty sosiaaliseen mediaan.

Yhdistystoiminnalta odotetaan jatkossakin verkostoitumismahdollisuuksia ja vierailuja kiinnostaviin kohteisiin. Vaasan Teknillinen Seura teki ekskursion Eduskuntataloon.

Menot

Lukuisia tapahtumia ja etuja jäsenille verkossa.

www.tek.fi

Nuorten osaajien jäsenillat

Tapahtumat. TEKin suositut Nuorten osaajien jäsenillat jatkuvat syksyllä. Tilaisuuksissa pohditaan muun muassa, miten voimme itse vaikuttaa omaan hyvinvointiimme ja työssä jaksamiseen sekä kuullaan mielenkiintoisia uratarinoita.

Nuorten osaajien jäsenilta on tarkoitettu työelämässä aloitteleville (0-5 vuotta valmistumisesta) ja opintojensa loppusuoralla oleville sekä muille illan ohjelmasta kiinnostuneille TEKin jäsenille.

× 12.10. Lappeenranta

× 18.10. Helsinki

× 19.10. Tampere

Tiina Henry-Biabaud

TEKin pop-upit kampuksilla

Tapahtumat. TEKin pop-up-toimistot rantautuvat jälleen syksyllä yliopistokampuksille.

Tarvitsetko apua lakimieheltä, vinkkejä työnhakuun tai haluatko tarkistaa jäsentietosi? Tule tapaamaan TEKin asiantuntijoita ja hyödyntämään TEKin tarjoamia palveluita.

× Lappeenranta 12.10. klo 10–14

× Otaniemi 18.10. klo 10–14

× Tampere 19.10. klo 10–14 

Aku Karjalainen

Lisätietoa: www.tek.fi/tapahtumat

Jaa artikkeli