Ajassa

Tervetuloa teekkari­kulttuurin äärelle!

Teekkarit. Oletko kiinnostunut tupsulakkisten kulttuurista? Kenties olet teekkari itse, haluat tunnelmoida kultaisia teekkarivuosiasi tai olet juuri aloittanut tekniikan yliopisto-opinnot – tai ehkä olet palkkaamassa teekkareita. Teekkareiden uudistunut verkkosivusto on juuri sinulle!

Osoitteessa www.teekkarit.fi voit tutustua muun muassa teekkarisanastoon, lukea teekkareiden historiasta ja teekkarikaupungeista tai katsoa jäynäkilpailujen videoita.

Sivuston ylläpitäminen on yksi TEKin tavoista tukea teekkarikulttuuria. ×

Katariina Rönnqvist

Tutustu: www.teekkarit.fi

Yritykset, kutsukaa tohtori apuun

Työelämä. Onko yrityksessänne uudistamistarpeita, joissa tarvittaisiin nuoren tohtorin apua?

Post Docs in Companies (PoDoCo) -ohjelma tarjoaa yrityksille mahdollisuuden uusien strategisten avausten käynnistämiseen sekä nuorten tohtoreiden osaamisen ja tietotaidon hyödyntämiseen.

Säätiörahoitteisen ohjelman tavoitteena on edistää nuorten tohtorien siirtymistä elinkeinoelämän palvelukseen ja samalla parantaa Suomen elinkeinoelämän kykyä uudistua pitkäjänteisesti.

PoDoCo-projektin kokonaispituus on 1–2 vuotta ja se jakautuu kahteen 6–12 kuukauden osaan. Aluksi on säätiörahoitteinen tutkimusvaihe ja sitä seuraa saman pituinen yrityksen rahoittama soveltava vaihe. Yritysten rahoittama soveltava vaihe toteutetaan normaalina työsuhteena tohtorin ja yrityksen välillä.

PoDoCo-ohjelmaan voi osallistua toimialasta ja yrityksen koosta riippumatta mikä tahansa suomalainen tai Suomessa liiketoimintaa harjoittava yritys.

Ohjelman hakukierros on menossa ja jatkuu 3.11.2017 asti. PoDoCo-projektiin haluavien yritysten kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle, sillä tohtorien apuraha-anomukset tutkimussuunnitelmineen pitää jättää haun viimeiseen päivään eli 3.11. mennessä. ×

Kirsti Levander

Lisätietoa: www.podoco.fi

Puuttuuko päättäjiltä rohkeutta? Eduskunnassa on tapana sanoa, että eläkeläisten pelko on viisauden alku.

Sixten Korkman

Taloustieteilijä Taloudenpuolustuskurssilla 13.9.

TEKiin uusia tekijöitä

Nimitykset. Oikeusnotaari Emma Aho aloitti osa-aikaisena lakimies-harjoittelijana 18.9. Aho työskentelee oikeudelliset palvelut -yksikössä parina päivänä viikossa 31.3.2018 saakka. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyssä, valtiovarainministeriössä ja Eterassa.

FM Anna Korkeakangas työskentelee TEKin peruskoululaisille ja lukiolaisille suunnattujen nuorisoprojektien koordinaattorina 1.8.–31.12. Korkeakangs on Tuula Pihlajamaan vuorotteluvapaan sijaisena.

DI Ida Rantanen aloitti TEKin opiskelijatoiminnan jäsenyysvastaavana 1.8. Rantanen on työskennellyt TEKissä aiemmin teekkariasiamiehenä. ×

Kirsti Levander

Ari Ahonen TAFiin

Nimitykset. Tekniikan Akatemia TAFin hallitus on nimittänyt säätiön uudeksi toimitusjohtajaksi TkT Ari Ahosen. Hän aloitti tehtävässään syyskuun alussa. Ahosella on pitkä kokemus strategisesta johtamisesta, innovaatiotoimialasta sekä rakennus- ja kiinteistöalasta. Ahonen lupaa tuoda TAFiin startup-ketteryyttä sekä innovaatioalan ja elinkeinoelämän yhdistämisen kokemusta.

TAFin toimisto on muuttanut syksyllä Dipoliin. ×

Kirsti Levander

Jaa artikkeli