AJASSA

Tulevaisuus pakettiin!

Tekniikka. Tulevaisuudentutkija Risto Linturi visioi tulevaisuutta Tekniikka&Talous-lehden verkkosivuilla olevassa videohaastattelusarjassa. Haastatteluja on 20 ja niissä Linturi käy läpi näkemyksiään niin ravinnosta ja energiasta kuin työstä ja osaamisesta.

Haastattelut on tehty Linturin ja dosentti Osmo Kuusen laatiman tuoreen selvityksen Suomen sata uutta mahdollisuutta pohjalta. Myös TEK osallistui raportin valmisteluun. ×

Katariina Rönnqvist

Tutustu videoihin: www.tekniikkatalous.fi/tulevaisuus

Vaikuttaminen on tekniikkalaji!

Kuva Hanne Salonen / Eduskunta

Edunvalvonta. Osana eduskuntavaalivaikuttamista TEK järjestää vaikuttajakiertueen päättäjille ja tekniikasta kiinnostuneille. Kiertue starttaa Lahdesta 11.10. Seuraavina ovat vuorossa Jyväskylä, Oulu, Vaasa, Turku, Lappeenranta ja Helsinki. Joka paikkakunnan tapahtumassa on oma pääteemansa. Keskustelussa on tekkiläisille tärkeitä aiheita, kuten koulutus, yrittäjyys, energia ja teknologiatoiminta.

Saat kutsun oman alueesi vaikuttajatilaisuuteen syys-lokakuussa. Tervetuloa mukaan keskustelemaan, haastamaan kansanedustajia ja muita päättäjiä! ×

Jussi Nousiainen

Professori Jussi Hyyppä in memoriam 

Muistokirjoitus. TEKin kunniajäsen, professori Jussi Hyyppä kuoli Espoossa 9. heinäkuuta 2018 87-vuotiaana. Hän oli syntynyt Ylistarossa 9. syyskuuta 1930.

Hyyppä muistetaan erityisesti akateemisen maailman ja elinkeinoelämän yhteyksien kehittäjänä. Hyyppä työskenteli TKK:ssa osastonjohtajana, vararehtorina 1979–1985 ja rehtorina 1985–1994. Hän oli näkyvä yliopistojen ja suomalaisen tekniikan alan tutkimuksen ja tuotekehityksen puolestapuhuja. Verkostoitunut ja vuorovaikutustaitoinen Hyyppä oli lukuisten säätiöiden ja yritysten hallituksissa sekä perustamassa useita tiedettä tukevia instituutioita.

Hyyppä valmistui diplomi- insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta 1955, tekniikan lisensiaatiksi 1963 ja tekniikan tohtoriksi 1966. Hänet nimitettiin Teknillisen korkeakoulun maa- ja tierakennuksen professoriksi vuonna 1968. Professuurin nimi muutettiin tietekniikaksi vuonna 1972 ja se on Suomessa ainoa laatuaan.

Tekkiläiset valitsivat Hyypän TEKin valtuustoon kolmelle kaudelle vuosina 1993-2002. Kunniajäseneksi hänet kutsuttiin vuonna 1996. ×

Jussi Nousiainen

Ei ole niin epätoivoista hilavitkutinta, että sille ei saisi julkista tuotekehitysrahaa eikä niin loistavaa tuotetta, että sille saisi markkinointirahaa.

Päätoimittaja Jussi Tuulensuu

Viikonvaihteen Kronikka-kolumni Aamulehdessä 21.6.

Jaa artikkeli