INTOHIMONI

Lapusta asiaa – improssa yleisökin pääsee usein vaikuttamaan kohtausten sisältöön esimerkiksi lapulle kirjoitettavien repliikkien muodossa.

NääsPeksi sytytti impro-kipinän

Miten innostuit improvisaatioteatterista?

Olen lapsesta asti tykännyt näytellä. Kun aloitin opinnot Tampereen teknillisessä korkeakoulussa vuonna 1999, osallistuin NääsPeksin järjestämälle improvisaatiokurssille. Se polkaisi harrastukseni kunnolla käyntiin. Improilu tuntui heti omalta lajilta. Pidän esiintymisestä, ja improssa tekeminen on monipuolista ja luovaa. Siinä tarinan kerrontaan pääsee vahvasti mukaan.

Minkälainen esiintyjä olet?

Olen monipuolinen. Pystyn sekä vakavaan teatteriin että komediaan, osaan tarinan kerrontaa ja mimiikkaa. Olen heittäytyvä ja lähden mielelläni mukaan erilaisiin juttuihin.

Mikä on mieleenpainuvin hetki improilusta?

Hetkiä on monia, mutta Snorkkelin keikka Tampereen tapahtumien yössä Tallipihalla on jäänyt erittäin tunnelmallisena mieleen. Näytelmä muotoutui absurdiksi!

Miten DI-opinnot vaikuttavat improvisaatioosi?

Opintojen ansiosta osaan käsitellä erilaisia aiheita laaja-alaisesti. Monipuolinen ajattelu ja kyky yhdistellä asioita ovat improssakin hyödyksi. Snorkkeli tekee paljon pikkujoulukeikkoja tekniikan alan yrityksissä ja yleisö saattaa yllättyä, kun alan aiheet ovatkin minulle tuttuja.

Suositteletko improilua TEK-lehden lukijoille?

Ehdottomasti! Monet joutuvat esiintymään töissä, improsta saa siihen varmuutta. Tässä oppii myös vuorovaikutustaitoja. Kun improvisoi toisen kanssa, joutuu kuuntelemaan keskittyneesti ja aidosti. Siitä on paljon hyötyä ihan kenelle vain. ×

Lapusta asiaa – improssa yleisökin pääsee usein vaikuttamaan kohtausten sisältöön esimerkiksi lapulle kirjoitettavien repliikkien muodossa.

Harri Kailanto

× Näyttelijä, improvisaatiokouluttaja ja DI

× Toimii Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkelissa (www.snorkkeli.fi)

× Voitti impron SM-­kisat 2015 Reeta Annalan kanssa

× Työskennellyt myös tutkijana TTY:llä

Jaa artikkeli