järjestö

Opiskelijan

TEK 

Teksti Tiina Henry-Biabaud  Kuvitus Eesu Lehtola

Opiskelu on myös valmistautumista työelämään. Työelämä on TEKin erikoisalaa.

Lähes kaikki TEKin palvelut ovat opiskelijan käytettävissä jo opiskeluaikana, vaikka jäsenyys on maksuton.

Kun haet töitä

× Valmistaudu kesätyön tai diplomityöpaikan hakuun TEKin Teekkarin työkirjan vinkeillä! Uusi Teekkarin työkirja julkaistaan loppuvuodesta.

× TEKrekryn LinkedIn-ryhmään tulee päivittäin uusia tekkiläisille sopivia työpaikkailmoituksia.

× TEKin verkkosivuilta löydät TEKin tutkimuksiin perustuvat palkkasuositukset opintojen vaiheen mukaan.

× Haastis-sovelluksella voit harjoitella työhaastattelutilannetta etukäteen.

× Voit tarkistuttaa työsopimuksesi TEKin lakimiehellä ennen allekirjoittamista. Lakimiehemme ovat käytettävissäsi kaikissa työelämään liittyvissä ja myös perhe- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä.

× Haaveiletko ulkomailla työskentelystä? TEKin GoinGlobal-palvelusta saat apua ulkomaantyönhakuun ja löydät valtavan määrän työpaikkoja ympäri maailman. TEKin palkkaneuvonnasta voit kysellä myös eri maiden palkkatasosta.

Töissä opiskeluaikana

× Kun olet töissä opintojen ohessa tai loma-aikoina, kannattaa liittyä IAET-kassaan TEKin kautta. Näin kerrytät ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan vaadittavaa työssäoloaikaa jo ennen valmistumista.

× Onko sinulla kysyttävää omista oikeuksistasi tai velvollisuuksistasi työntekijänä? Luottamusmiehet edustavat sinua ja muita tekkiläisiä työpaikoilla.

× Hups! Jos töissä sattuu jokin vahinko, TEKin sinulle ottama vastuu- ja oikeusturvavakuutus on turvanasi. Vakuutus kattaa henkilö-, esine- ja varallisuusvahinkoja sekä myös oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidoissa.

Eikä siinä vielä kaikki!

× Voit osallistua TEKin ja sen piirissä toimivien kerhojen ja alueseurojen ammatillisiin tapahtumiin sekä seurata urailtoja striimattuna. Saat lukea Tekniikka&Talous- sekä Talouselämä-digilehtiä. Lisäksi saat kotiin kannettuna tai diginä viisi kertaa vuodessa TEK-lehden.

× Akavalaisten liittojen yhteisestä Member+ -portaalista löydät paljon alennuksia muun muassa matkoista, harrastuksista, autoilusta ja hyvinvoinnista. Portaalista löydät myös kaikki tekkiläisten omat jäsenalennukset: www.memberplus.fi

× Kiinnostaako yrittäjyys? TEK tarjoaa yrittäjille paljon hyötytietoa ja neuvontaa sekä aktiivisen TEKin Yrittäjäklubi -verkoston.

× TEK tukee teekkarikulttuuria: www.teekkarit.fi

Lue lisää: www.tek.fi/opiskelijat

Uusi Työkirja ilmestyy joulukuussa!

Teekkarin työkirja 2018 lanseerataan pian kampuksilla kautta maan:

× 11.12. Oulu ja Otaniemi

× 12.12. Helsinki Kumpula, Tampere ja Turku

× 13.12. Lappeenranta ja Vaasa

Työkirjan verkkosivut uudistuvat, ja löydät sivuilta näköisversion lisäksi paljon materiaalia ja työkaluja työnhakuun. Sivut avataan viimeistään 8.12. osoitteessa

www.teekkarintyokirja.fi.

Työkirja kertoo tekniikan alan opiskelijoille kaiken oleellisen työnhausta. Tämänkertainen painos kertoo entistäkin monipuolisemmin CV:n ja hakemuksen teosta kolmen työnhakutarinan kautta. Haluamme auttaa sinua etsimään töitä moderneilla keinoilla. Ura ja visio –osiossa pohditaan, miten omaa osaamistaan voi hahmottaa harrastuksissa, verkostoissa tai tapaamalla omia uraidoleita. Mukana on tuttuun tapaan myös Kesä & työ -osio.

Työkirja valmistuu vuosittain TEKin ja yliopistojen yhteistyönä. Tämän vuotinen Työkirja on järjestyksessään jo 25.

Jaa artikkeli