AJASSA

Jäynäkisojen voittajajoukkue pisti MAOL-taulukkokirjan uusiksi

Voittajajoukkueeseen kuului Asser Junnila (vasemmalla), Tero Yrjölä, Matias Virta, Jeremi Nyyssönen, Helena Lähdesniemi sekä Niklas Luomala (ei kuvassa).

Voittajajoukkueeseen kuului Asser Junnila (vasemmalla), Tero Yrjölä, Matias Virta, Jeremi Nyyssönen, Helena Lähdesniemi sekä Niklas Luomala (ei kuvassa).

Kuva Mika Kiviluoma / TT-kamerat

Teekkarikulttuuri. TEKin järjestämät Valtakunnalliset teekkarijäynäkisat pidettiin 22.10.2018 Hämeenlinnassa. Vuoden teekkarijäynääjien titteli meni Turun jäynäjoukkueelle.

Turkulainen Hermann Group oli keksinyt, että ihmiset oppivat eri tavalla ja siksi MAOL- taulukkokirjasta piti tehdä myös audiovisuaalinen versio. Yleisöä pyydettiin osallistumaan liikkeen ja äänen tuotantoon. Niinpä ihmisten kuultiin ääntelevän ja liikkuvan muun muassa SIN-käyrän tapaan.

Tänä vuonna yleisö sai ensimmäistä kertaa osallistua ennakkojäynien tuomarointiin, kun etukäteen tehdyt jäynät olivat nähtävissä Tekniikka&Talous-lehden verkkosivustolla. Myös jäynägaala oli ensimmäistä kertaa iso yleisötilaisuus, ja se pidettiin Tampereen teknillisen yliopiston Festian isossa salissa. ×

Tiina Henry-Biabaud

Katso kaikki jäynät: lehti.tek.fi/jayna2018

Verkostoidu Yrittäjä-klubin Facebook-ryhmässä

Yrittäjyys. TEKin Yrittäjäklubin uusi Facebook-ryhmä korvaa jatkossa vanhan Facebook-sivun. Ryhmässä verkoston jäsenten on rutkasti helpompaa aloittaa keskustelu, verkostoitua ja auttaa toisiaan. Liity mukaan, ja aloita keskustelu, kysy, ihmettele, jaa, pyydä apua muilta ryhmän jäseniltä ja auta kaveria. Estradi on sinun. ×

Aku Karjalainen

Liity mukaan: www.facebook.com/groups/tekinyrittajaklubi

Joululahjavinkki: tue tiedekasvatusta!

Stipendirahasto. Mitä antaa joululahjaksi ihmiselle, jolla on jo koti täynnä roipetta? Tässäpä
vinkki: anna aineeton lahja ja tue lasten ja nuorten tiedekasvatusta!

Tutki-Kokeile-Kehitä eli TuKoKe on tiede- ja teknologiakilpailu kaikille alle 21-vuotiaille. Kilpailun stipendirahaston kautta kuka tahansa voi antaa tukensa – kaikki kerätyt varat käytetään oppilasstipendeihin. Pienelläkin summalla on suuri merkitys.

Vuodesta 1979 järjestetty Tutki-Kokeile-Kehitä täyttää ensi vuonna 40 vuotta. TuKoKen järjestäminen vuosittain on TEKin ja Kehittämiskeskus Opinkirjon tapa tukea lasten ja nuorten tiede-, teknologia- ja tutkimusharrastusta.

Ensi vuonna osana TuKoKe kilpailua järjestetään myös STEK Sähkökisa. Molempiin voi osallistua samalla työllä. Osallistua voi yksin tai ryhmässä, tutkimuksella, projektilla tai keksinnöllä. Tieteenalaa ei ole rajattu. Jos tarkemmin miettii, niin jokaisessa luokassa syntyy varmasti TuKoKeen sopivia töitä kouluvuoden aikana.

Vinkkaa kilpailusta tutuille lapsille, nuorille ja opettajille! Oman työnsä voi ilmoittaa mukaan 1.2.2019 asti. ×

Katariina Rönnqvist

Ohjeet lahjoitukseen: www.tukoke.fi

Uusi jäsenetu: MustRead

Jäsenedut. MustRead on politiikkaa ja yhteiskuntaa syvällisesti käsittelevä riippumaton digitaalinen media, joka on suunnattu päättäjille, vaikuttajille sekä muille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille lukijoille. Toimitukseen kuuluu useita maan johtavia politiikan ja talouden journalisteja, ekonomisteja ja tutkijoita, kuten päätoimittaja Anne Moilanen, politiikan tutkija Erkka Railo sekä ekonomistit Heikki Pursiainen ja Roger Wessman.

Tilaushinnat TEKin jäsenille: 11,90 €/kk (norm. 17,90 €) tai 114,24 €/v (norm. 189 €). Alennuskoodin löydät kirjautumalla www.memberplus.fi -jäsenetuportaaliin, ”Liittosi edut ja palvelut” -otsikon alta. Alennetut hinnat ovat voimassa TEKin jäsenillä 31.12.2019 asti. ×

Tiina Henry-Biabaud

TEK Slushissa
4.–5.12. – Hae itsellesi villasukat 

Yrittäjyys. Tule moikkaamaan TEKin asiantuntijoita ja tekkiläisiä yrittäjiä Slushiin 4.–5.12. TEKin ständillä voit osallistua Pacman-skabaamme sekä noutaa itsellesi villasukat lämmittämään loskan kylmettämiä jalkoja. Jaamme sukkia molempina päivinä 50 ensimmäiselle TEKin jäsenelle.

Tapaat ständillä TEKin asiantuntijoita, jotka kertovat sinulle muun muassa yrittäjien palveluista ja neuvovat sinua askarruttavissa asioissa. Seuraa TEKiä Slushissa hashtagilla #TEKxSLUSH. ×

Aku Karjalainen

Lue lisää: entrepreneurs.tek.fi 

TEKin alkupalkka-
suositus jaksolle
1.12.2018–31.5.2019
on 3 780 €/kk.

Jaa artikkeli