AJASSA
Aktiiviset aaltolaiset pelastavat lapsia TEKin tuella
Opiskelijat. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on keksinyt omaleimaisen tavan harjoittaa hyväntekeväisyyttä. Ylioppilaskunnan vuosijuhlajaoston X-toimikunta on luonut All to X -sovelluksen, jonka kautta yliopistolaiset voivat kerätä pisteitä, jotka muuttuvat rahaksi, joka annetaan suoraan hyväntekeväisyyteen.
All to X -sovellus on tarkoitettu vain Aalto-yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Sovellukseen on koottu yhteisön tapahtumia ja niistä saa pisteitä tapahtumassa paljastettavan QR-koodin avulla.
– Tarkoitus on saada ihmiset osallistumaan poikkitieteellisesti ja luotua samalla yhteistä Aaltofiilistä, X-toimikunnan yritysvastaava Leila Kettunen kertoo.
Pisteitä voi kerätä myös päivittämällä sovellukseen omaa päivän Aaltofiilistään. Pisteet muuttuvat lopulta rahaksi siten, että jokin ulkopuolinen lahjoittaja maksaa kerättyjen pisteiden perusteella rahaa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmalle. Ohjelma tukee syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja harrastamista. Ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa lahjoittaja on TEK, joka on luvannut 10 000 euroa, jos ehdot täyttyvät.
– Haluamme olla juhlistamassa AYY:n 10-vuotisjuhlaa ja rohkaisemassa opiskelijoita yhteisölliseen toimintaan. Kampanjan avulla tuetaan myös hyvää tekemistä eli Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa, TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen kertoo.
Ensimmäiset 10 000 pistettä on jo aaltolaisilla koossa ja TEKin ensimmäinen 1 000 euroa on matkalla hyväntekeväisyyteen. Käyttäjiä sovelluksella on 600. Kaikkiaan aaltolaisia on noin 14 000, joten Pelastakaa Lapset voi varautua saamaan vielä lisääkin tukea ohjelmalleen. Pisteiden keruu jatkuu ainakin toukokuun puoliväliin, jolloin on ylioppilaskunnan 10-vuotisjuhla. ×
Henrik Muukkonen
All to X -sovelluksen avulla yliopistolaiset voivat kerätä pisteitä, jotka muuttuvat rahaksi, joka annetaan suoraan hyväntekeväisyyteen.
Testaa työkykysi ja riskisi
Työterveys. Mikä on riskisi menettää työkykysi seuraavan 10 vuoden sisällä? Vastauksen kysymykseen löydät Työterveyslaitoksen Työelämätieto-palvelusta. Työkyvyn työkalu kertoo, kuinka suuri riski juuri sinulla on. Sen avulla voit myös arvioida, miten elintapojen muutokset vaikuttaisivat tuleviin terveisiin työvuosiisi.
Työkyvyn työkalu perustuu tieteellisiin seurantatutkimuksiin työstä ja työntekijöiden terveydestä. Sen kehittämisessä on käytetty 80 000 työntekijän seurantaa 10 vuoden ajalta. Riskiin vaikuttavat vastaajan ikä, itse arvioitu terveys, edellisen vuoden yli yhdeksän päivän sairauslomien määrä, ammattiasema, kroonisten tautien määrä, univaikeudet, painoindeksi ja tupakointi. ×
Henrik Muukkonen
Lisätietoa: tyoelamatieto.fi/#/fi/dashboards/work-disability-risk
Ryhdy aktiiviseen työnhakuun
Työttömyys. Hyödynnä alueelliset työllistymisprojektit, jotka tarjoavat työllistymistä edistäviä koulutuksia ja pienryhmätyöskentelyä. Tutustu ja ilmoittaudu: Työnhakuveturi Uudellamaalla (www.tyonhakuveturi.fi), Uratehdas Tampereella (www.uratehdas.fi) ja Urasampo Oulussa (www.urasampo.fi).
Projektit on tarkoitettu työttömille korkeakoulutetuille tai vastaavissa työtehtävissä työskennelleille. Mukana on muun muassa työnhaussa olevia diplomi-insinöörejä, insinöörejä, ekonomeja, tradenomeja, luonnontieteilijöitä sekä myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia. TEK tukee projekteja. ×
Arja Lindfors
Suomalainen diplomi-insinöörikoulutus antaa teekkareille kovin ohuet eväät toimia myönteisenä voimana maailmassa.
Heikki Koponen
Diplomi-insinööri, joka työskentelee operatiivisena johtajana Finnish Institute of Technology FITechissä.
https://www.tek.fi/fi/blogi/
heikki-koponen/insinoorin-isanmurha
Menot
Lukuisia lisätapahtumia ja etuja jäsenille verkossa.
Sinustako yrittäjä. TEK järjestää Minustako yrittäjä? -tapahtuman Espoossa 10.3. kello 16.30–19.
Lisätietoja: www.tek.fi/fi/palvelut/
tapahtumat/minustako-yrittaja
Jääkiekkoa ja työmarkkinoita. Tekniikan akateemiset TEK, Oulun Insinöörit ry ja Insinööriliitto järjestävät yhteisen työmarkkinaillan perjantaina 14.2. kello 16 alkaen. Työmarkkinoiden kuulumisten jälkeen siirrytään seuraamaan Kärppien peliä.
Lisätietoja: www.tek.fi/fi/palvelut/
tapahtumat/oulun-tyomarkkinailta
Hyödynnä TEKin verkkovalmennukset. Vahvista vaikka esiintymistaitojasi.
Lisätietoja: www.tek.fi/fi/palvelut/
tapahtumat/verkkovalmennukset
TEKin valtuuston kevätkokous. TEKin valtuuston kevätkokous 26.–27.3. Tampereella.
Lisää lukemista. Seuraava TEK-lehti ilmestyy 17. huhtikuuta.