AJASSA

Kesätyöhaku käy kuumana

Elinkeinoelämän keskusliitto EK arvioi kesätyöpaikkojen
määrän kasvavan viime vuodesta.

Teksti Matleena Kantola ja Katariina Rönnqvist
Kuva
Getty Images


Elinkeinoelämän Keskus­liiton
EK:N yrityskyselyn mukaan kesätyöpaikkojen määrä romahti 2020, mutta tuleva kesä näyttää jo paremmalta. EK:n jäsenyritysten tämän kesän tavoite on työllistää 90 000 kesätyöntekijää. EK haastaa jäsenyrityksensä mukaan, jotta ne saisivat työllistettyä 100 000 nuorta.

Kampuksilla onkin jo odottavainen tunnelma, kun opiskelijat ovat aloittaneet kesätyönhaun.

Koronan aiheuttama epävarmuus ja kilpailu kesätyöpaikoista mietityttävät silti myös tekniikan alalla, kertoivat TEKin opiskelijayhdyshenkilöt eli tykit Petra Hakoniemi (Vaasa), Eero Järvinen (Otaniemi) ja Noora Rautio (Itä-Suomi) Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjan webinaarin paneelikeskustelussa.

– Kesätyössä voi testata käytännössä, mitä on jo oppinut ja toisaalta saada ideoita siihen, mitä voi opinnoissaan painottaa, Noora Rautio sanoi.

Viime keväänä korona hankaloitti kesätyöhakua. TEKin opiskelijatutkimukseen vastanneista oli kesällä 2020 työttömänä seitsemän prosenttia, kun kesällä 2019 vastaava luku oli kaksi. Miltä tilanne näyttää nyt, TEKin uravalmentaja Katja Sulenko?

– Tuntuu, että työnantajat ovat liikkeellä positiivisella asenteella. Suuret yritykset aloittavat yleensä rekrytointinsa alkuvuodesta, pienemmät pitkin kevättä. Aloita työnhaku ajoissa – paikkoja on enemmän auki ja joskus työnantajat käsittelevät hakemuksia jo hakuaikana.

Sulenko kehottaa hakemaan töitä avoimin mielin, myös oman kotipaikkakunnan ulkopuolelta.

– Joustavuus ja luovuus ovat nyt eduksi. Harkitse lisäksi niitä paikkoja, joihin et normikesänä ehkä hakisi. ×

Lue lisää: tektyokirja.fi ja lehti.tek.fi/tyoelama/saitko-kutsun-etahaastatteluun

Menot

Lukuisia lisä­tapahtumia ja etuja jäsenille verkossa.

www.tek.fi

TEK Talks nostaa teknologia-aiheiset kissat pöydälle. Uudessa TEK Talks -keskusteluissa pureudumme yhteiskunnan isoihin teknologiakysymyksiin huippuasiantuntijoiden avustuksella. Keväällä 2021 järjestämme neljä webinaaria. Ilmoittaudu mukaan: www.lyyti.in/TEKTalks2021.

Insinöörit kestävyyshaasteiden ratkaisijoina. Suomalaisten insinöörijärjestöjen yhteinen Engineers Finland järjestää UNESCOn World Engineering Day for Sustainable Development -päivän 4.3.2021 juhlistamiseksi tapahtuman sekä some-kampanjan. Seuraa tarkempaa tiedotusta TEKin helmikuun jäsenkirjeestä ja liity juhlistamaan insinöörikunnan roolia suurten yhteiskunnallisten kysymysten ratkaisijana!

Seuraava lehti. Numero 2/2021 ilmestyy 7. huhtikuuta.

Jaa artikkeli