AJASSA

Hio esiintymistaitojasi TEKin videovalmennuksen avulla

Jäsenpalvelut. Haluatko petrata taitojasi esiintyjänä, helpottaa ramppikuumetta tai viilata diasi niin hyviksi, ettei kukaan yleisöstäsi kohtaa "powerpoint-kuolemaa"?

TEKin uravalmentajat ovat tuottaneet yhdessä vuorovaikutus- ja esiintymisvalmentaja Marianne Hemmingin kanssa videovalmennuksen esiintymistaidoista. Valmennus sopii itsenäiseen työskentelyyn ja se on maksuton TEKin jäsenille.

Voit perehtyä vain tiettyyn, juuri sinua kiinnostavaan osioon, hyödyntää valmennusta täsmäpreppauksena ennen esiintymistilannetta tai käydä läpi koko paketin – omalla aikataulullasi. ×

Katariina Rönnqvist

Löydät valmennuksen kirjautumisen takaa TEKin jäsenportaalista: oma.tek.fi

Lue myös aiheeseen liittyvä artikkeli esiintymisjännityksestä: lehti.tek.fi/jannittaako

Valmennuksen vetää
urailloistakin tuttu
Marianne Hemminki.

TunnustusPAANU Suvi Tyynilälle

- Ekologisuus on minulle työssäni myös henkilökohtaisesti merkittävä asia, Suvi Tyynilä sanoo.

Teksti Kirsti Levander

Kuva Helena Hagberg

- Ekologisuus on minulle työssäni myös henkilökohtaisesti merkittävä asia, Suvi Tyynilä sanoo.

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myönsi helmikuun alussa kestävän kehityksen TunnustusPAANUn 2018 arkkitehti Suvi Tyynilälle. Helsingin kaupunkisuunnittelussa työskentelevä Tyynilä sai tunnustuksen pitkäjänteisestä työstä ilmastotietoisemman ja ekologisesti kestävän näkemyksen edistämisestä osana kaupunkisuunnittelua.

Tyynilä on toiminut vuosina 2008–2017 projektipäällikkönä muun muassa Honkasuon puurakentamishankkeessa ja Kuninkaantammessa, jossa oli useita ekologiseen kestävyyteen tähdänneitä tavoitteita. Puurakentamisen lisäksi Tyynilä on ollut vaikuttamassa viherkattojen, viherkertoimen ja hulevesien luonnolliseen käsittelyyn kaupunkisuunnittelussa.

– Rakentamisen ja kaupungin toiminnan hiilipäästöt on saatava nopeasti alas ja toisaalta resilienssiä on vahvistettava. En laita hankkeita tai toimintatapoja tärkeysjärjestykseen, tarvitsemme monia ratkaisumalleja rinnakkain: Ensin pilotteja ja pioneerityötä, sitten toistoja ja rutiinia. Tiimityö tuo laajaa osaamista, ja on tärkeää suunnitella ilmastoviisaita ratkaisuja siten, että ne tuottavat samalla hauskaa ympäristöä, Tyynilä sanoo.

Hän on tyytyväinen siihen, että ilmastoviisaus on viimein otettu vaikuttavasti esiin Helsingin strategiassa ja poliittisessa päätöksenteossa.

– Ilmastotietoisuus ja ekologisuus ovat minulle henkilökohtaisesti merkittävä asia työssäni. Voin sanoa olevani kutsumustehtävässäni.

Tyynilän palkitsemisella SAFA haluaa herättää keskustelua laaja-alaisen ekologisen ja ilmastotietoisen suunnittelun merkityksestä.

– Helsingin esimerkillä ottaa ilmastotietoisuus ja ekologiset näkökulmat osaksi kaavoitusta on laajat kerrannaisvaikutukset muidenkin kuntien toimintaan kaavoituksessa, Eko-SAFAn puheenjohtaja Pekka Hänninen perusteli valintaa. ×

Käytän 5 sekunnin sääntöä ja ryhdyn toimeen 5 sekunnin kuluessa ajatuksen saamisesta.

Lauri Salovaara

Sarjayrittäjä, juontaja ja puhuja
www.tek.fi/blogi 4.3.2019

Lahjoita Tekniikan museolle

Juhlarahasto. Vuonna 2019 tulee kuluneeksi 50 vuotta Tekniikan museota ylläpitävän säätiön perustamisesta. Merkkivuoden kunniaksi säätiö perusti Juhlavuosi 2019 -rahaston, johon yrityksiltä ja yhteisöiltä toivotaan lahjoituksia tukemaan museon työtä.

Yli 1 000 euroa lahjoittaneiden organisaatioiden nimet julkaistaan museon kotisivuilla. Haluttaessa lahjoituksen voi tehdä myös anonyymisti.

Tarkempia tietoja: www.tekniikanmuseo.fi/lahjoita

Syksyllä avataan vielä erillinen rahasto yksityishenkilöiden lahjoituksia varten. ×

EU-vaalit toukokuussa

Vaalit. Europarlamenttivaalit järjestetään toukokuussa 2019, jolloin valitaan jäsenet Euroopan parlamenttiin seuraavalle viiden vuoden kaudelle.

Vaalit toteutetaan kussakin jäsenmaassa sen oman vaalilainsäädännön mukaisesti. Suomessa vaalipäivä on 26.5. ja ennakkoäänestyspäivät ovat kotimaassa 15.–21.5. ja ulkomailla 15.–18.5.

Yhdestä jäsenmaasta valitaan enintään 96, mutta vähintään 6 jäsentä. Suomesta valitaan 14 europarlamentaarikkoa, mikä on yksi enemmän kuin edellisissä vaaleissa. Tämä johtuu siitä, että unionista eroavan (huom. varmaa tietoa lehden painoon mennessä ei ole) Yhdistyneen kuningaskunnan 73 parlamenttipaikasta 27 jaetaan muille jäsenmaille, ja parlamenttiin valitaan 705 meppiä aiemman 751 sijasta. ×

Kirsti Levander

Menot

Lisää ­tapahtumia ja etuja jäsenille verkossa.

www.tek.fi

Tulorekisteri-webinaari. Käytännönläheisessä webinaarissa 9.4. klo 10 käydään läpi kaikki uuden tulorekisterin käyttöön liittyvät keskeiset kysymykset. Webinaari sopii hyvin yrittäjille ja muille palkanmaksajille.

Ilmoittaudu: www.tek.fi/tulorekisteri19

Tekoäly ja elinikäinen oppiminen työelämässä. Työtön työnhakija Uudenmaan alueelta, tervetuloa Työnhakuveturin tilaisuuteen 24.4. klo 9–12 Helsinkiin kuulemaan kahta alansa ammattilaista, kun he pureutuvat työelämän kiinnostaviin kysymyksiin.

Ilmoittaudu: www.tyonhakuveturi.fi/event/tekoaly-ja-muuttuva-tyo

Save the date: Turun TEK-Kyykkä Open. Tervetuloa viettämään iltaa perinnepelin parissa Turkuun 15.5.! Pelaamaan pääsevät kaikki halukkaat, lapsille ja perheille on tarjolla mölkky-peli. Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin keväällä.

Lisätietoa: www.tek.fi/turku-kyykka

Ilo irti yrittäjyydestä. Perinteikkään tilaisuuden teema on liiketoiminnan kehittäminen. Tule kuuntelemaan kiinnostavia esityksiä ja tapaamaan muita akavalaisia yrittäjiä 5.6. Helsinkiin. Ilmoittautuminen aukeaa 7.5. klo 10.

Lisätietoa: www.tek.fi/ilo-irti-19

Jaa artikkeli