TEK-vaalit 2020

Putkeen meni

saimme

äänestys-

prosentin

nousemaan.

TEKin asiamies ja vaalilautakunnan sihteeri Daniel Valtakari veti läpi jo neljännet TEKin valtuustovaalit kunniakkaasti. TEK sai tuoreen valtuuston, joka asettaa TEKin suunnan ja tavoitteet sekä valitsee uuden hallituksen myöhemmin tänä vuonna. On jälkipyykin aika.

Klassinen ja tärkeä urheilukysymys: Miltä nyt tuntuu?

– Tuntuu hyvältä, että sain olla osallisena ja koordinoida näinkin laajaa asiaa. Vaalit ovat kuin jäävuori, jossa itse äänestys ja viestintä muodostavat pinnan yläpuolisen osan. Pinnan alle jää todella paljon suunnittelua ja tekemistä. Kun kaikki on nyt onnistunut, niin olo on kuin maratonin voittajalla eli väsynyt, mutta hyvä.

Mitä mieltä olet äänestys- prosentista?

– Ihan mahtava tunne. Saimme äänestysprosentin nousemaan. Myös sähköisesti annettujen äänten osuus kasvoi todella paljon.

 Mikä yllätti eniten?

– Saatu palaute siitä, että äänestäminen oli helppoa. Meillä oli monta eri tapaa kirjautua sähköiseen äänestykseen ja kaikkia on käytetty. Lisäksi kiinnostus lahjoittamiseen sähköisen äänestyksen yhteydessä oli todella suurta. Yli 83 prosenttia halusi tukea jotain hyväntekeväisyyskohdetta.

 Minkä voi tehdä ensi kerralla vielä paremmin?

– Haluan, että parannamme jokaisella osa-alueella. Ennen kaikkea on tärkeää, että vaalien yleinen merkitys ja tärkeys tiedostetaan jatkossa entistä paremmin.

 Mikä petti pahiten?

– Kaikki onnistui. Meillä oli valtavan hieno vaalilautakunta ja lisäksi huippuhyvä vaalitiimi TEKin toimistolla. Hyvällä yhteistyöllä ja jatkuvalla avoimella viestimisellä vältimme ajoissa mahdolliset ongelmat ja sudenkuopat. Myös yhteistyökumppanimme, kuten esimerkiksi Mailhouse, olivat poikkeuksellisen hyvin ja tiiviisti mukana koko prosessissa ja kaikissa yksityiskohdissa.

Mitä tekisit ehkä kokonaan toisin?

– Sain jo tällä kertaa tehdä monta asiaa toisin, mikä varmaan vaikutti kokonais- onnistumiseen. Ensi kerralla haluan tehdä nämäkin asiat vielä paremmin.

Pääsikö ehdokkaasi läpi?

– Kyllä pääsi. ×

Teksti Henrik Muukkonen
Kuva Helena Hagberg

Jaa artikkeli