AJASSA

Kymmenen tekkiläistä eduskuntaan!

Arkkitehti Anders Adler- creutz, 48 (r.), Kirkkonummelta valittiin toiselle kaudelleen. Hän kampanjoi koulutussatsausten, yrittäjyyden ja energiatehokkaan rakentamisen puolesta.

DI Atte harjanne, 34 (vihr.), Helsingistä on ilmastonmuutostutkija ja kaupunginvaltuutettu. Harjanne oli opiskelija-aikoinaan luottamustehtävissä Teknillisessä korkeakoulussa ja Aalto-yliopistossa.

DI Satu Hassi, 67 (vihr.), Tampereelta on työskennellyt ympäristöministerinä, vihreiden puheenjohtajana, Euroopan parlamentin jäsenenä ja kansanedustajana. Hän on ilmasto- ja ympäristöasioiden tuntija.

DI Hanna Holopainen, 42 (vihr.), on Lappeenrannan kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja. Holopainen kampanjoi tasa-arvon, ilmastonmuutoksen torjumisen ja perustulon teemoilla.

DI Saara Hyrkkö, 31 (vihr.), on espoolainen kaupunginvaltuutettu ja Lukiolaisten liiton toiminnanjohtaja. Hän kampanjoi koulutuksen, ympäristön ja tasa-arvon puolesta. Hän on myös TEKin valtuuston jäsen.

Arkkitehti Jenni Pitko, 32 (vihr.), on Oulun kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja toisen kauden kaupunginvaltuutettu. Pitko on TEKin valtuuston jäsen.

FIl.toht. Sakari Puisto, 42 (ps.), Pirkanmaalta on väitellyt tohtoriksi Cambridgen yliopistosta fysikaalisen kemian alalta. Hän kampanjoi tiukemman maahanmuuttopolitiikan puolesta.

DI Lulu Ranne, 47 (ps.), toimii Pirkanmaan ELY-keskuksessa ympäristö- ja hankeasiantuntijana. Hän lähti politiikkaan huolestuttuaan eriarvoistumisesta ja talouden kurjistumisesta.

TEKKILÄISTEN ÄÄNIKUNINGAS OLI SAMI SAVio 11 000 äänellä.

DI Sami Savio, 43 (ps.), on koulutukseltaan paitsi DI myös filosofian maisteri ja kauppatieteiden maisteri. Hän työskentelee projektipäällikkönä. Savio kampanjoi tiukemman maahanmuuttopolitiikan puolesta. Hän vaatii kevyempää verotusta ja kannustaa yrityksiä TKI-investointeihin.

DI MARI-LEENA TALVITIE, 38 (kok.), Oulun vaalipiiristä on kokoomuksen varapuheenjohtaja ja monelle tuttu myös TEKin valtuustosta. Talvitietä kiinnostaa erityisesti ympäristöministerin salkku.

Vihreiden tekkiläiset kansanedustajat Jyrki Kasvi ja Johanna Karimäki putosivat niukasti eduskunnasta. ×

Jaa artikkeli