Paranna maailmaa

Maailmanparannusforum järjestetään taas syksyllä 2021 ja ilmoittautuminen alkaa pian.

Teksti Sara Salomaa
Kuva Getty Images

Teekkarit haluavat tehdä maailmasta paremman ja hyödyntää osaamistaan ihmisten ja planeetan hyvinvoinnin edistämiseksi. Tämä näkyy selvästi vuoden 2017 TEKin opiskelijatutkimuksesta, jonka yhteydessä on selvitetty teekkareiden arvoja.

– Teekkarit haluavat enemmin hyvää läheisilleen ja ihmiskunnalle kuin itselleen. Se näkyy nuoremmassa polvessa monella tapaa. Ilmastonmuutoksen torjunta, toisista välittäminen ja opiskelukavereista huolehtiminen ovat teekkari-identiteetin ytimessä, sanoo TEKin kestävän teknologiayhteiskunnan asiantuntija Jussi-Pekka Teini.

Kolme neljästä teekkarista kokee ympäristön kestävän kehityksen edistämisen omalla työurallaan tärkeäksi tai erittäin tärkeäksi.

Maailman parantamiseen tarvitaan halua, osaamista, sopivat työkalut ja monipuolista ajattelua. Nämä olivat myös tavoitteita, kun TEK ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut järjestivät viime vuonna yhdessä Maailmanparannusforum-valmennusohjelman. Maailmanparannusforum kokosi yhteiskuntatieteilijät ja tekniikan alan osaajat yhteen pohtimaan aikamme suuria ongelmia ja ratkaisuja niihin.

Uusi Maailmanparannusforum alkaa syksyllä 2021. Neljän kerran valmennuksessa pohditaan teknologian ja politiikan suhdetta, ratkotaan eettisiä ongelmia ja käsitellään keinoja kääntää ilmastoahdistus yleistä hyötyä tuottavaksi toiminnaksi. Haku syksyn valmennukseen käynnistyy elokuussa. Hakuohjeet tulevat TEKin verkkosivuille kesäkuussa. Voit ilmoittaa myös kiinnostuksestasi ennakkoon osoitteessa www.lyyti.in/maailmanparannusforum2021 ja saat ilmoittautumislinkin sähköpostiisi ilmoittautumisen avautuessa. ×

Menot

Lukuisia lisä­tapahtumia ja etuja jäsenille verkossa.

www.tek.fi

Piipahda museoon. Kipinästä se alkoi – 100 vuotta suomalaista radioamatöörirakentelua -näyttely on avoinna Tekniikan museossa Helsingissä 29.8. saakka. Esillä on reilu nelisenkymmentä itse rakennettua laitetta: lähettimiä, vastaanottimia, mittalaitteita ja pienikokoisia antenneja.

Menikö tilaisuus ohi? Ei hätää. Voit katsoa ja kuunnella TEKin webinaari- ja striimitallenteita omilta jäsensivuiltasi (vaatii sisäänkirjautumisen). Löydät kohdasta "Tallenteet" webinaari- ja striimitallennekirjaston. Tallenteet on jaettu eri otsikoiden alle; työ ja ura, hyvinvointi ja yrittäjyys.

Hyödynnä itsenäisesti tehtäviä verkkovalmennuksia. TEK tarjoaa käyttöösi useita erilaisia verkkovalmennuksia, joissa opit esimerkiksi tunnistamaan osaamisesi, saat apua työhaastatteluun tai LinkedIn-profiilisi päivittämiseen. Valmennukset ovat tarkoitettu niin täys- kuin opiskelijajäsenillekin! Tutustu: www.tek.fi/verkkovalmennukset.

Seuraava painettu TEK-lehti. Ilmestyy iloksesi taas 25.9. Sitä ennen löydät uusia ja kiinnostavia artikkeleita verkosta. Oikein hyvää kesää!

Jaa artikkeli