Ajassa

TEKin brändi ja nettisivut uudistuvat

Teksti: Merina Salminen

Uusi ilme ja logo syntyivät mainostoimisto Wörksin kanssa. 

Tekniikan akateemiset TEKin uusi brändi, logo ja uudistuneet nettisivut lanseerataan kesällä. Uusilla nettisivuilla näkyy mainostoimisto Wörksin kanssa suunniteltu uusi ilme.

Brändityössä pohdittiin brändi-identiteettiä eli sitä, mikä TEK on, äänensävyä eli sitä, miten TEK puhuu sekä visuaalista ilmettä, graafista ohjeistoa ja kuvamaailmaa eli sitä, miltä TEK näyttää.

Uudessa ilmeessä esillä ovat erityisesti jäsenet ja heidän hyvä arkensa. TEK on monimuotoinen ja -arvoinen yhteisö, ja tämä monimuotoisuus näkyy aiempaa enemmän brändissä.

– TEKissä tehdään paljon arvokasta työtä jäsenten auttamiseksi ja heidän elämänsä parantamiseksi. Haluamme, että tämä näkyy aiempaa enemmän myös TEKin viestinnässä ja markkinoinnissa. Pyrimme olemaan relevantti ja kiinnostava kaikille jäsenillemme taustasta riippumatta, sanoo viestintäjohtaja Merina Salminen.

Mobiilioptimoidulla www.tek.fi-sivustolla on uuden brändi-ilmeen mukainen design, selkeämpi navigaatiorakenne sekä jäsenille tärkeät sisällöt, kuten palvelut, tapahtumat, valmennukset, uutiset ja blogit.

Uutisosiossa on TEKin omien uutisten lisäksi uutuutena myös Tekniikka&Talouden uutisfeedi eli päivittyvät päivän tärkeimmät tekniikan alan uutiset. Vahva tunnistautuminen parantaa tietoturvaa ja käyttökokemukseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

– Uusi sivusto on jo hyvä askel kohti parempaa digikokemusta. Kehitys jatkuu vielä, ja syksyllä keskitymme erityisesti digitaaliseen asiointiin, sanoo kehityspäällikkö Teemu Lukkari.

TEKin sivustouudistusta on tehty yhdessä suunnittelutoimisto Nordkappin kanssa. Toteutuksesta vastaavat ohjelmistoyritys Siili ja suunnittelutoimisto Kuudes. ×

Kuuntele Bitti vinossa <3 -podcasteja

Bitti vinossa <3 -podcastin juontajat Laura Snellman-Junna ja Mikko Särelä.

Kuva: Helena Hagberg

Bitti vinossa <3 -podcastin juontajat Laura Snellman-Junna ja Mikko Särelä.

Tekniikka. Miten digitalisaatio muokkaa yhteiskuntaa, työelämää ja liiketoimintaa? Tähän kysymykseen etsivät vastausta Bitti vinossa <3 -podcastin juontajat Mikko Särelä ja Laura Snellman-Junna. Särelä työskentelee TEKissä innovaatiopolitiikan asiantuntijana. Snellman-Junna on palvelumuotoilija ja konsultti-yrittäjä.

Jokaisessa jaksossa kaksikolla on asiantuntijavieras. Tekniikan tohtori Jyrki Kasvi pohtii digitalisaation merkityksellisyyttä. Aalto-yliopiston ohjelmistokehittämisen työelämäprofessori Marjo Kauppinen avaa ketterää kehitystä. Kimmo Pentikäinen Elisalta keskustelee rohkeasta panostamisesta ohjelmistokehitykseen. Kati Sulin Ifolorista haarukoi, voiko kuvaan enää luottaa. OP Ryhmän Antti Myllymäki miettii puolestaan, katoaako käteinen. ×

Katariina Rönnqvist

Kuuntele podcasteja: soundcloud.com/bitti-vinossa tai Spotifyssa, hae "bitti vinossa".

Millenniumin miljoona brittikaksikolle

Tekniikka. Tekniikan Akatemia -säätiö TAF on myöntänyt vuoden 2020 Millennium-teknologiapalkinnon brittiläisille professoreille Shankar Balasubramanianille ja David Klenermanille tunnustuksena kaksikon kehittämistä uraauurtavista DNA:n sekvensointitekniikoista.

Professorien kehittämän Next Generation Sequencing -teknologian (NGS) ansiosta DNA:ta voidaan lukea nopeasti. Tekniikasta on hyötyä esimerkiksi tappavien sairauksien, kuten koronavirustaudin ja syöpien vastaisessa taistelussa.

Kansainvälinen palkinto on jaettu vuodesta 2004 kahden vuoden välein ja sen arvo on miljoona euroa. Vuoden 2020 palkinnon jakamista siirrettiin pandemian vuoksi vuodella tähän vuoteen. ×

Henrik Muukkonen

5%

Nousukausi häämöttää? Teknologia­teollisuuden uusien tilausten arvo oli tammi–maalis­kuussa viisi prosenttia suurempi kuin edellis­vuonna samaan aikaan.

Lähde: Teknologiateollisuus ry

Uusia TEKijöitä

Järjestö. Rita Ojaniemi on valittu Turun opiskelijayhdyshenkilöksi eli tykiksi. Rita on neljännen vuoden turkulainen bioteekkari. Opiskelijavuosien aikana hän on toiminut erilaisissa toimikunnissa ja kerhoissa, sekä oman killan hallituksessa. Tänä vuonna hän toimii myös oman kiltansa puheenjohtajana. Vapaa-ajalla Rita tykkää urheilla, nähdä ystäviä ja touhuta järjestöjuttuja.

Shannon Nichols will be working at TEK as Summer Trainee, compiling a literature review on facilitating the labour market position of international talents in the field of technology. Shannon is currently working on her Master’s thesis for her degree in Peace, Mediation and Conflict Research at Tampere University. She obtained Bachelor’s Degree in Molecular, Cell and Developmental Biology and Politics at the University of California, Santa Cruz and has been studying in Finland since 2018. Shannon will be joining the Research Team and Public Affairs Team, with Susanna Bairoh as her supervisor and Mikko Särelä as her sponsor.

Patricia Virsinger will be working at TEK as Summer Trainee, conducting research on the employment situation and opportunities of international talents in the field of technology. Patricia is currently finishing her Master’s degree in International Marketing Management at LUT. She has been studying in Finland since 2013, after first graduating in Hungary with a Master of Arts in English and Finnish language and literature. Patricia will be joining the Research Team and Public Affairs Team, with Susanna Bairoh as her supervisor and Arttu Piri as her sponsor.

Fanny Posti aloitti viestintätiimin kesätyöntekijänä 1. kesäkuuta. Fanny on toisen vuoden visuaalisen viestinnän opiskelija ammattikorkeakoulu Metropoliasta ja hän tulee työskentelemään Helena Hagbergin työparina uuden brändin mukaisten materiaalien suunnittelussa ja tuotannossa. ×

Rita Ojaniemi

 

Patricia Virsinger

Shannon Nichols

Fanny Posti

Alkupalkka- suositus ylitti 4 000 euroa

Työelämä. Tekniikan akateemiset TEK on päättänyt alkupalkkasuosituksesta, joka on nyt 4 020 euroa kuukaudessa. Suositus on voimassa 1.6. – 30.11.2021.

Alkupalkkasuositus koskee tekniikan alan opiskelijoiden ja valmistuneiden alkupalkkaa ja se perustuu TEKin kyselytutkimuksista saatuihin tietoihin vastavalmistuneiden palkoista.

Suositus on asetettu toteutunutta keskipalkkaa hieman korkeammalle tasolle, koska TEKin tavoitteena on edistää jäsenten palkkakehitystä. Edellisestä jaksosta nousua on 40 euroa kuukaudessa.

Palkkatasoissa on kuitenkin sekä alueellisia että alakohtaisia eroja, joten tarkista oma tilanteesi TEKin Palkkanosturista tai palkkaneuvonnasta. ×

Henrik Muukkonen

511 900

Suomessa on yhteensä 511 900 kesämökkiä.

Lähde: Tilastokeskus

Jaa artikkeli