AJASSA

Yksinäisyys nousi esiin HuoliLinjassa

TEKin HuoliLinja-tukipalveluun voi soittaa mielen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Teksti Matleena Kantola Kuva MySome

Keväällä TEKin jäsenille avattu HuoliLinja-tuki­palvelu on saanut positiivista palautetta. Palvelun käyttäjät ovat kokeneet saaneensa henkistä tukea HuoliLinjasta.

TEK käynnisti toukokuussa yhdessä työterveysyhtiö Heltin kanssa HuoliLinja-tukipalvelun, johon TEKin jäsenet soittivat mielen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Soittoja tuli elokuun puoliväliin mennessä reilut 30 kappaletta. Keskustelu Heltin työterveys- ja sairaanhoitajien kanssa on täysin luottamuksellista. Tarvittaessa TEKin jäsenten käytössä on myös Heltin työterveyspsykologien tuki.

HuoliLinjaan on soitettu eniten ahdistukseen ja mielialaoireiluihin liittyvistä asioista. Yksi usein esiin noussut puhelun aihe on ollut yksinäisyyden kokeminen.

Heltin työterveyden uudistaja Tanja Kyyhkysen mukaan etätyössä kokemus työn jakamisesta voi jäädä vähäisemmäksi kuin työpaikalla. Erityisesti tunnolliset työntekijät saattavat kantaa yksin liikaa vastuuta työstä.

Kyyhkynen korostaa, että HuoliLinjaan voi soittaa pienissäkin huolenaiheissa. Mitä varhaisemmin oman kuormituksen huomaa ja siihen puuttuu, sitä parempi.

– On normaalia, että isot muutokset aiheuttavat ihmisissä kaikenlaisia tuntemuksia, ja voi olla todella helpottavaa päästä puhumaan asioista ulkopuolisen henkilön kanssa.

Heltin mukaan palvelun käyttäjät ovat kokeneet HuoliLinjan hyödyllisenä.

– Kaikkiaan olemme saaneet jäseniltä tosi positiivista palautetta HuoliLinjasta. Moni jäsen on kommentoinut, että tämä antaa TEKistä ihmisläheisemmän kuvan ja tunteen, että jäsenistä välitetään aidosti, sanoo TEKin palvelujohtaja Miia Seppi.

HuoliLinja-pilottia on jatkettu vuoden vaihteeseen asti, ja jatkosta päätetään myöhemmin. Suunnitteilla on myös muita hyvinvointiaiheisia palveluita.

Huolilinja palvelee arkisin kello 9–16 kaikkia TEKin jäseniä. Muina aikoina voi jättää soittopyynnön, joihin palataan mahdollisuuksien mukaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Palvelusta ei peritä maksua. Lisätiedot palvelusta löydät oma.tek.fi:stä, jonne pääset kirjautumaan omilla jäsentunnuksillasi. ×

huoli­linja-­palvelu jatkuu vuoden vaihteeseen asti.

Unikorni virittää taas liikeideoita

Opiskelijat. Hei sinä yrittäjyydestä kiinnostunut opiskelija, tervetuloa mukaan Unikorni KickStartiin!

KickStartissa kuulet huippupuheenvuoroja yrittämisestä sekä pääset syventymään eri teemoihin workshopeissa. Tapahtuman pääpuhujina ovat Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff. Workshopeissa tutustutaan tarkemmin muun muassa liiketoimintaidean kirkastamiseen ja pitchaukseen, myynnin ja markkinoinnin parantamiseen sekä asiantuntijabrändin kehittämiseen. KickStart järjestetään keskiviikkona 14.10. klo 12–15 verkkoalustalla.

Unikorni on Suomen Ekonomien ja Tekniikan akateemiset TEKin opiskelijoille suunnattu kilpailu, jossa etsitään loistavia kaupallistettavissa olevia liikeideoita. Itse kilpailu ja finaali järjestetään helmikuussa 2021. KickStart tarjoaa loistavan tilaisuuden hahmotella liikeideaa, jolla osallistua Unikorni-kilpailuun. KickStartiin osallistuminen ei kuitenkaan edellytä kilpailuun osallistumista. ×

Heidi Tomperi

Lue lisää: www.unikorni.fi

Teekkarilakkipäivää vietetään 30.9. – Laita lakki päähän!

Teekkarit. Teekkarilakkia saa vapaasti käyttää vapusta syyskuun loppuun. Nyt on viimeinen tilaisuutesi ulkoiluttaa lakkia ennen ensi vuoden vappua! Teekkarilakkipäivänä haluamme tuoda esiin teekkariuden monimuotoisuutta. Päivä on tarkoitettu kaikille teekkarilakin omistajille opiskelijoista työelämässä oleviin. Osallistu päivään ottamalla itsestäsi kuva lakki päässä ja postaa se someen hashtagilla #teekkarilakkipäivä #teekkaricapday. Voit myös jakaa lakkimuistojasi tai kertoa, mitä lakki sinulle merkitsee. ×

Heidi Tomperi

Lue lisää: www.tek.fi/teekkarilakkipaiva

Uusia osaajia TEKiin

Nimitykset. Sanna Putila (VTM) on valittu projektitutkijaksi 5.8.–31.7.2021 ESR-rahoitteiseen hankkeeseen Naiset tasa-arvoisesti työuralle – NAU! TEK vastaa hankkeessa tiedon ja datan tuottamisesta hankkeen käyttöön ja Putilan vastuulla ovat tutkimustiedon tuottaminen ja tuloksista viestiminen.

Mauri Leino on palkattu projektiassistentiksi Työkirja 2021 -projektiin. Leino opiskelee samalla tietojohtamista Tampereen yliopistossa.

Matleena Kantola (VTM) on aloittanut 10.8. TEK-lehden toimittajana ja viestinnän asiantuntijana. Tehtävä on työvapaan sijaisuus, joka kestää kuluvan vuoden loppuun saakka.

Olga Mäkinen (KTM) on valittu projektitutkijaksi ajalle 8.9.2020 – 7.2.2021 Innovaatiot ja kasvukannusteet -hankkeeseen. Hanke on TEKin pilotti, jonka on tarkoitus poikia pitkäjänteistä tutkimusta suomalaiseen innovaatiojärjestelmään.

Sanna Putila

Mauri Leino

Matleena Kantola

Olga Mäkinen

TKI-rahoitusta on lisättävä vuosittain 100 000 000 euroa.

TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen

Lue lisää: lehti.tek.fi/tekniikka/tekin-jokinen-tki-rahoitusta- lisattava-100-000-000-euroa

Kuva Helena Hagberg

Jaa artikkeli