ajassa

Nyt on tilaisuutesi täydentää tekniikan osaamistasi

Teksti Tiina Henry-Biabaud
Kuva
Getty Images

FITech tarjoaa maksutta seitsemän tekniikan alan yliopiston opintoja työssäkäyville ja opiskelijoille.

Teknologiat kehittyvät niin vauhdilla, että kasvun esteeksi on monilla aloilla viime vuosina noussut osaajapula. Osaaminen myös vanhenee entistä nopeammin.

Vastauksena tähän haasteeseen TEK yhteistyökumppaneineen on perustanut FITech-verkostoyliopiston. FITech tarjoaa maksutta seitsemän tekniikan alan yliopiston opintoja muun muassa ohjelmoinnista, tekoälystä, koneoppimisesta ja digitalisaatiosta niin työssäkäyville kuin opiskelijoillekin.

Opintotarjonta sopii hyvin työelämässä oleville tekniikan akateemisille, sillä osa kursseista toteutetaan etäopintoina verkossa. Myös opiskelijat voivat suorittaa opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä kursseja FITech-yhteistyöyliopistoissa ja sisällyttää niitä tutkintoihinsa.

Haku on nyt käynnissä toisen periodin kursseille. Opinnot käynnistyvät lokakuun lopussa.

Tutkija-opettaja Ahti Jaatinen-Värri (TkT) suoritti FITechissä LUTin kurssin Ohjelmoinnin ja data-analytiikan perusteet.

– En hae opiskelulla alanvaihtoa, vaan uutta osaamista itselleni. Aivot ovat lihas siinä missä mikä tahansa muukin ja niitä kannattaa treenata. Käymäni FITech -kurssi toimi aivan loistavasti, ja uskon, että siitä tulee olemaan hyötyä tulevaisuudessa, Jaatinen-Värri sanoo.

Tarjolla on kursseja muun muassa seuraavista teemoista:

ICT

× tekoäly

× ICT-perusopinnot

× pilvipalvelut

× data-analytiikka

× ohjelmoinnin alkeet

× ohjelmistotuotanto

× digitalisaation perusopinnot

× tietokonetekniikka

× puheentunnistus

× teollinen internet

Energian varastointi

× sovellukset ja teknologiat

× energiamarkkinat ja liiketoimintamallit

× kemia ja materiaalit

Lisäksi tutkinto-opiskelijoille on tarjolla kursseja ja sivuaineita muun muassa seuraavista teemoista:

× meritekniikka

× energiatekniikka

× ympäristötekniikka

Kun olet löytänyt sinua kiinnostavan kurssin tai opintokokonaisuuden, hae siihen ensin opinto-oikeutta. Saatuasi opinto-oikeuden voit ilmoittautua kurssille. ×

L

Lisätiedot ja haku: fitech.io

TEKin Työkirja tulee taas!

Opiskelijat. Varmista menestyksesi kesätyönhaussa Työkirjan päivitettyjen oppien sekä vinkkien avulla. Save the date! Tule hakemaan Työkirja lanseeraustilaisuudesta:

× To 14.11. Kumpula

× Ma 18.11. Turku

× Ti 19.11. Otaniemi & Oulu

× Ke 20.11. Lappeenranta

× To 21.11. Tampere & Vaasa

Vesa Taskinen

Väitöskirja ja yliopistoura ovat loistava pohja startup- yrittäjyyteen.

Suvi Haimi

Sulapac oy:n perustaja ja toimitusjohtaja julkistettiin Tampereen yliopiston Vuoden Alumniksi 10.9.2019 yliopiston lukuvuoden avajaisissa.

Kuva Jonne Renvall

TEKin viestintään uusia osaajia

Nimitykset. FM, YTM Merina Salminen on valittu TEKin uudeksi viestintäjohtajaksi. Hän siirtyy TEKiin viestintätoimisto Tekir oy:stä, jossa hän on tehnyt erityisesti strategista suunnittelua ja konsultointia, kriisiviestintää ja mediaviestintää. Tätä ennen Salmisella on pitkä kokemus Kauppalehdestä eri tehtävistä. Hän aloittaa työt TEKissä 1.10.2019.

VTK Henrik Muukkonen aloittaa 1.10. viestinnän asiantuntijana ja TEK-lehden toimituspäällikkönä. Muukkosella on vahvaa journalistista osaamista ja pitkä kokemus lehtialalta. Hän on toiminut Tietoviikon toimitussihteerinä ja toimittajana, Talouselämän toimittajana ja Markkinointi&Mainonnan uutispäällikkönä. ×


Merina Salminen

Henrik Muukkonen

Unikorni tulee – oletko valmis?

Opiskelijat. Haaveiletko startup-yrittäjyydestä? Onko sinulla liikeidea, jonka haluaisit päästä kaupallistamaan?

TEKin ja Ekonomien opiskelijoille suunnatussa Unikorni-yrittäjyyskilpailussa etsitään kaupallistettavissa olevia ideoita. Osallistumalla kilpailuun pääset kehittämään liikeideaasi, pitchaus-taitojasi ja luomaan verkostoja – ja parhaassa tapauksessa voit löytää rahoituksen liikeideasi kaupallistamiseen!

Voittajalle luvassa olevan 4 000 euron rahapalkinnon lisäksi finalistien kesken jaetaan Fondian 5 000 euron arvoinen startup -paketti sekä Hansdotterin 2 500 euron lahjakortti, jonka voi käyttää joko markkinointistrategian sparrausapuun tai graafiseen suunnitteluun. ×

Martti Kivioja

Lue lisää ja ilmoita tiimisi mukaan 16.10.2019 mennessä: www.unikorni.fi

Teekkarikulttuuria ja -historiaa

Opiskelijat. Syksyn ja alkaneen lukukauden kunniaksi on hyvä muistella, mitä speksi, sillis ja Herwood tarkoittivatkaan? Entä kuka on Jämeräpartainen insinööri? Avun saat Teekkarit.fi:n ABC-sivulta.

Teekkarit.fi-sivustolta löydät myös kattauksen teekkarihistoriaa. Voit poimia pätevää nippelitietoa vaikka seuraavia sitsejä silmällä pitäen! Voit myös testata, onko sinusta tämän päivän teekkariksi. ×

Katariina Rönnqvist

Tutustu: teekkarit.fi

Teekkarikuorojen yhteiskonsertti 16.11. Helsingissä

Tapahtuma. Marraskuussa kajahtaa, kun yli 200 laulajaa ja soittajaa valtaa lavan Suomen teekkarikuorojen ja Polyteknikkojen Orkesterin yhteiskonsertissa. Konsertti pidetään Ruoholahden konservatoriossa klo 17.

Lisätietoja Dominanten ja Polyteknikkojen Kuoron verkkosivuilta: www.dominante.fi ja www.polyteknikkojenkuoro.fi ×

Tiina Henry-Biabaud

Jaa artikkeli