AJASSA
Uusia palvelupilotteja syksylle
Kuva Getty Images
Järjestö. Millaisten kumppaneiden kanssa voisimme parhaiten auttaa
jäseniämme menestymään ja kukoistamaan? Tähän kysymykseen haemme vastauksia tämän vuoden aikana.
Keväällä ehdimme pilotoida kahta kumppanin kautta toteutettavaa palvelua ja syksylle pilotteja on tiedossa vielä useampi lisää. Seuraathan aktiivisesti jäsenkirjeitä jos haluat mukaan, sillä pääosin pilotit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Syyskuun kumppanuuspilottimme toteutetaan Hintsa Performancen kanssa. Palvelukokonaisuuteen kuuluu hyvinvointianalyysi, jäsenillemme räätälöityjä nettisisältöjä sekä rajatulle joukolle kohdennettavat pienryhmävalmennukset.
Mukaan mahtuu 300 nopeinta ja ilmoittautuminen alkoi 16.9. – tarkista linkki syyskuun jäsenkirjeestä, sillä paikkoja saattaa olla vielä
tarjolla! ×
Jussi-Pekka Teini
Jyväskylä sai DI-koulutuksen oudosti
Kuva Getty Images
Koulutus. Jyväskylän yliopisto sai loppukesällä luvan alkaa kouluttaa diplomi-insinöörejä. Valtioneuvosto päätti, että yliopiston koulutusvastuu laajenee tekniikan koulutusalle tieto- ja viestintätekniikkaan niin, että Jyväskylästä voi valmistua tekniikan kandidaatiksi, diplomi-insinööriksi, lisensiaatiksi tai tohtoriksi.
Yliopisto tiedotti saman tien aloittavansa diplomi-insinöörikoulutuksen, joka sijoittuu informaatioteknologian tiedekuntaan. Haettavaksi tulee arviolta 50 aloituspaikkaa.
TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen suhtautuu aikeisiin vielä nihkeästi. Jokinen on huolissaan, että koulutuksen taso saattaa jäädä matalaksi, koska Jyväskylässä ei ole vahvaa tekniikan yliopistokoulutuksen kulttuuria.
– Pelkkä lupa ei riitä siihen, että yliopisto pystyy antamaan riittävän laadukasta koulutusta, Jari Jokinen sanoo.
Jokinen kummeksuu myös tapaa, jolla opetus- ja kulttuuriministeriö on viime aikoina laajentanut yliopistojen koulutusvastuita. Jokisen mukaan yliopistot ovat tehneet viime vuosina hyvää työtä ja keskittäneet tutkimuksen ja opetuksen vahvuusaloilleen juuri ministeriön vaatimuksesta. Nyt ministeriö näyttää ohjaavan yliopistoja kokonaan toiseen suuntaan ja vieläpä toistuvasti ilman asiantuntijoiden kuulemista.
– Asiat tuodaan päätettäviksi keskellä kesää ilman keskusteluja. Näin kävi viime vuonna, kun Turun yliopiston tekniikan koulutusvastuita laajennettiin, ja tänä kesänä kävi näin. Ministeriöltä ei tullut asian valmisteluvaiheessa edes lausuntopyyntöä TEKille kummassakaan tapauksessa. Ei tällä tavalla voi toimia yhteistyöhön perustuvassa yhteiskunnassa. ×
Henrik Muukkonen
40 %
Tuoreen Akava Works -selvityksen mukaan Suomessa osakkuuden yrityksissä saavat useammin korkeasti koulutetut, perheelliset ja hieman alle 40-vuotiaat miehet. Aineistosta ei kuitenkaan selviä, johtuuko naisten pienempi osuus osakkuuden saajissa siitä, että he hyväksyvät osakkuustarjouksen harvemmin, vai siitä, että heille tarjotaan osakkuuksia harvemmin.
Matleena Kantola