AJASSA

FITechin kevään opinnot on nyt julkaistu

Koulutus. Hae FITechin maksuttomille kursseille ja kevät menee kuin siivillä. Samalla kerrytät osaamista, joka saa urasi nousukiitoon. Paljon online-opintoja tarjolla, joten opiskelu sopii myös työn oheen. Kursseja on tarjolla yli sata. Hae nyt! ×

Tiina Hartikainen

Lisätietoa: fitech.io/opinnot

Hyvästi aktiivimalli!

Työttömyys. Työttömyysturvan aktiivimalli on tullut nykymuodossaan tiensä päähän. Tarkoitus on, että 1.1.2020 alkaen kertynyttä työttömyysetuutta ei enää leikata tai etuutta saavan aktiivisuutta seurata aktiivimallin mukaisesti. Jos työttömälle on maksettu päivärahaa aktiivimallin perusteella alennettuna, sen on tarkoitus nousta normaaliksi vuoden alusta.

Lakimuutosta ei ole vielä vahvistettu, joten kannattaa seurata asian etenemistä KOKO-kassan sivuilta: kokokassa.fi

TEK on saanut jäseniltä kiitosta järjestämästään aktiivimallikelpoisesta valmennuksesta. Vuoden loppuun mennessä sitä on hyödyntänyt noin 200 jäsentä. ×

Katariina Rönnqvist

Energianeuvos Aimo Puromäki in memoriam

Aimo Puromäki oli kunnioitusta herättävä, mutta hyväntahtoinen ja helposti lähestyttävä persoona.

Muistokirjoitus. TEKin kunniajäsen, energianeuvos, DI Aimo Puromäki kuoli rauhallisesti kotonaan sunnuntaina 25.8.2019 91-vuotiaana. Hän oli syntynyt Helsingissä 25.5.1928.

Teknillisestä korkeakoulusta valmistunut Puromäki aloitti 1953 lähes 40 vuoden uran Helsingin kaupungin sähkölaitoksessa. Verkkoinsinöörinä hän oli mukana suuressa muutoksessa, missä kaupungin sähkönjakelussa siirryttiin tasavirrasta vaihtovirtaan. Jakeluosaston päällikkönä hän vaikutti tariffirakenteisiin sekä kulutuskäyräanalyyseillä että maailmanlaajuisen UNIPEDE –järjestön komiteatyössä.

Aimo Puromäestä tuli Helsingin kaupungin energialaitoksen toimitusjohtaja vuonna 1982. Hänen aikanaan rakennettiin sekä uusi Salmisaaren että Vuosaaren voimalaitos. Hiilimies mukautui näissä vaiheissa maakaasumieheksi. Mittavat päästöjen vähennystoimet ja ympäristöraportointi aloitettiin ennen lakivelvoitetta. Vuoden 1991 jälkeen Puromäki jatkoi ABB Atomin toimitusjohtajana. Merkittäviä luottamustoimia ja jäsenyyksiä Puromäellä oli energiateollisuuden järjestöissä ja yrityksissä sekä insinöörialan järjestöissä. Energianeuvoksen arvo hänelle myönnettiin 1988.

80-vuotispäivänään Puromäki perusti Kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukisäätiö KAUTEen nimeään kantavan erikoisrahaston, josta myönnetään vuosittain apurahoja sähköhuollon energiatehokkuuden ja energiantuotannon ympäristövaikutusten tutkimukseen. Puromäki, jolla ei ollut perhettä, asui Vartiokylän talossaan naapurien ja kummityttönsä tukemana. Siellä soi klassinen musiikki ja vanha jazz mittavasta levykokoelmasta ja radiosta. ×

Pekka Manninen

Martti Hyvönen

Helen Oy:n toimitusjohtaja ja ent. ympäristöjohtaja, Aimo Puromäen ystäviä

Viihdyn silti parhaiten työporukoissa, joissa työyhteisöä ei hallitse yksi sukupuoli tai niiden välinen kuilu.

Anu Kantola

Helsingin yliopiston viestinnän professori, HS 22.10.2019

Kuva Linda Tammisto

Menot

Lisää ­tapahtumia ja etuja jäsenille verkossa.

www.tek.fi

TEKin valtuuston syyskokous. Valtuusto kokoontuu 28.–29.11.

Valtuustouutiset: lehti.tek.fi

Webinaari: Palvelumuotoilu ja liiketoimintamuotoilu. Tämä on kolmas osa TEKin ja Sofokuksen järjestämää webinaarisarjaa alustataloudesta. Webinaari järjestetään 10.12. klo 10–11 ja valmentajana toimii Janne Loiske. Voit katsoa edelliset osat tallenteina.

Ilmoittaudu 9.12. mennessä: www.tek.fi/webinaarisarja- alustataloudesta

TEKin valtuustovaalit. Ehdokasasettelu alkaa 1.1.2020. Äänestysaika on 17.–30.3.2020.

Lisätietoa: vaalit.tek.fi

Seuraava TEK-lehti ilmestyy helmikuussa 2020.

Rentouttavaa joulun aikaa!

Jaa artikkeli