JÄSENPALVELUT

Lakineuvonta on TEKin arvokkaimpia jäsenpalveluita

Liiton lakimiehen palvelut mielletään helposti vain työntekijöiden palveluksi, mutta itse asiassa lakimiehen tuki on monesti johtaja-asemassa olevalle sekä yrittäjälle vielä tärkeämpi. Johtajat ovat esimerkiksi siinä mielessä lainsuojattomia, ettei työehtosopimuksista tulevat ehdot koske heitä. Osakeyhtiön toimitusjohtaja ei edes kuulu työsopimuslain piiriin, jolloin solmittavan johtajasopimuksen käytännön merkitys on varsin suuri, kertoo TEKin lakimies Anna Mäki-Jokela.

– Näin ollen siis esimerkiksi johtajasopimus kannattaa aina tarkistuttaa liiton lakimiehellä ennen sen allekirjoittamista. Muuten joku keskeinen asia, kuten työnantajan velvollisuus maksaa sairausajalta palkkaa, voi jäädä kokonaan huomioimatta, hän jatkaa.

Mäki-Jokela on erikoistunut muun muassa yrittäjänä toimivien TEKin jäsenten palvelemiseen. Hän auttaa heitä esimerkiksi yrityksen perustamiseen liittyvistä asioissa ja neuvoo niitä, jotka ovat yrittäjänä solmineet esimerkiksi osakas-, toimeksianto- tai alihankintasopimuksen. ×

Jäsenet TEKin lakipalvelusta

”Johtajasopimuksen läpikäynnissä palvelu oli todella nopeaa ja asiantuntevaa. Sain jäsenmaksulleni vastinetta usean vuoden ajalta kerralla.”

”Työnantaja ehdotti nopealla aikataululla sopimusta työsuhteen päättämisestä. TEKin lakipuhelin vastasi nopeasti, sain esitettyä asiani ja sain hyviä vinkkejä neuvotteluun työnantajan kanssa.”

”Minulla on tapana aina oikoluettaa työsopimukseni TEKin lakimiehellä ennen allekirjoitusta. Useassa tapauksessa on löytynyt asioita, joilla työehtojani on saatu parannettua.”

Jaa artikkeli