AJASSA

Nuorten tiedekilpailu tulee taas

Kuva: Jari Härkönen

Järjestö. Tunnetko innokkaan nuoren tutkijan alun, tai tiedätkö kiinnostavasta koulun tiedeprojektista? Vinkkaa Tutki-Kokeile-Kehitä- eli TuKoKe-kilpailusta! TuKoKe on TEKin ja Kehittämiskeskus Opinkirjon järjestämä vuotuinen tiedekilpailu 6–21-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Kilpailu järjestetään 15.–16.4.2021. Ilmoittautuminen aukeaa 1.1.2021 TuKoKen verkkosivuilla ja päättyy 1.2.2021.

Osallistujat voivat tehdä TuKoKe-työn mistä tahansa itseä kiinnostavasta aiheesta, eikä tieteenaloja ole kilpailussa rajattu.

Tänä keväänä kilpailu järjestettiin virtuaalisesti, ja kilpailutyöt olivat hyvin monipuolisia.

– Kilpailijat tutkivat muun muassa kontulalaisten metsäsuhdetta ja kehittivät Musta surma -pakopelin. Nyt on hyvä aika aloittaa TuKoKe-kilpailutyön suunnittelu ja materiaalin kokoaminen, nuorisoprojektien asiantuntija Tuula Pihlajamaa sanoo.

Kilpailuun voi osallistua tutkimuksella, projektilla tai keksinnöllä yksin tai ryhmässä. Myös koko koulun projektin saa ilmoittaa mukaan. ×

Matleena Kantola

Lue lisää: www.tukoke.fi

Hae nyt ihmeessä opiskelijaedustajaksi

Kuva Getty Images

Opiskelijat. Haluatko valtaa, verkostoja ja asiantuntemusta? Haluatko päästä vaikuttamaan valtakunnallisesti merkittävän ja vaikutusvaltaisen toimijan linjauksiin? Oletko TEKin opiskelijajäsen? Jos vastasit edes viimeiseen kysymykseen kyllä, hae heti opiskelijaedustajaksi. Hakuaika päättyy 26.11.2020.

Tehtävässä pääset vaikuttamaan asioihin ja muodostamaan arvokkaita verkostoja. Tutustut sekä kokeneisiin tekkiläisiin asiantuntijoihin että muihin opiskelijavaikuttajiin ympäri Suomen. Lisäksi kaikki kokouksiin liittyvät kulusi korvataan. ×

Henrik Muukkonen

Lue lisää: www.tek.fi/opiskelijaedustajaksi

Valmenna itseäsi verkossa

Järjestö. TEKin täysjäsenenä voit tehdä verkkovalmennuksia silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Valmennukset sisältävät itsenäistä opiskelua ja monipuolisia harjoituksia.

Tunnista ja sanoita osaamisesi -verkkovalmennuksen avulla pystyt hyödyntämään omaa osaamistasi työhaussasi tai urasuunnitelmiesi tuessa.

Esiintymisvalmennus on valmennuskokokonaisuus sinulle, joka haluat parantaa esiintymistaitojasi. Videoilla kouluttajana toimii vuorovaikutus- ja esiintymisvalmentaja Mari­anne Hemminki.

Löydä ja tule löydetyksi - ota tehot irti LinkedInistä -verkkovalmennuksen avulla opit, miten LinkedInissä voi viestiä, verkostoitua ja aktivoitua työnhakuun tehokkaasti.

Yrittäjille suunnattuja verkkovalmennuksia ovat Yrittäjyyden perusteet ja Verkkokurssi esimiehille ja työn­antajille. ×

Minna Järvi

Lue lisää: www.tek.fi/verkkovalmennukset

Opiskelijat. Työkirja 2021 ilmestyy viikolla 47 kampuksille kautta maan. Sen avulla tekniikan alan opiskelija saa käyntiin työnhakunsa ja oman uransa suunnittelun. Kannattaa käydä tutkimassa myös lisämateriaalit verkossa: www.tektyokirja.fi. Onnea työnhakuusi! ×

Sari Taukojärvi

40%

Kolmasosa suomalaisista olisi valmis muuttamaan työn perässä mikäli jäisi työttömäksi, kertoo Nordean teettämä kysely­tutkimus. Reilu 40 prosenttia ei olisi.

Jaa artikkeli